Община Сухиндол стана данъчен рай. Там масово се регистрират коли,

...
Община Сухиндол стана данъчен рай. Там масово се регистрират коли,
Коментари Харесай

Данъчният рай е в Сухиндол

Община Сухиндол стана данъчен парадайс. Там всеобщо се записват коли, лодки и яхти, оповестява в. „ Борба “.

Кметът Пламен Чернев разкрива, че при определянето на по-ниските налози е употребен опита на Франция. Всички са добре пристигнали при нас, показва Пламен Чернев.

Собственици на мощни коли, колекционери на ретроавтомобили, притежатели на лодки, яхти и дребни кораби, както и на въздухоплавателни средства, всеобщо ги записват в най-малката община в района, поради извънредно ниските ставки, удостовери кметът Пламен Чернев. Наскоро тук е извършено дори особено съвещание на локалния парламент, с цел да се утвърдят налозите за лодки, защото ползата е огромен. „ Взаимствахме размера на налозите от френски модел. Проучихме дребна община като нашата, където са употребявали законови средства, с цел да създадат ниски налозите, и единствено за броени месеци хазната им се е напълнила, тъй като всички са отишли там. Във Франция локалното самоуправление и автономност е необятно застъпено. Така последователно става и у нас и ние към този момент работим по въпроса “, съобщи ноухауто Чернев. Почти двойно по-евтино би ни излязло, в случай че записваме автомобил в Сухиндол, в сравнение с във Велико Търново, пресмятат специалисти.

„ Плащах за беемвето си по 530 лева налог в остарялата столица, само че се записах адресно в Сухиндол и към този момент давам по 330лв. “, разкрива един от последните, възползвали се от ниските данъци в Сухиндол. Наскоро изтъкнат колекционер на ретроколи пък е преместил регистрацията на всичките си возила в дребната община. Колекционерските МПС-та са с мощ от 400-500 коня и се карат малко.

Собственикът им пресметнал, че единствено от преместването ще икономисва по 10 хиляди лева годишно.

„ Направили сме и специфични налози за лодки и плавателни съдове. Ако за една яхта във Варна желаят по 3-4 хиляди лева, при нас данъкът е 100-200 лева и по тази причина хората си ги записват тук “, пресмята кметът на Сухиндол.

Съвсем скоро дребната община ще поправя и ставките за въздухоплавателни средства и в нея ще могат да записват дори самолети против по-ниски налози.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР