Община Стрелча бедствено положениеНово напрежение се разрази в Стрелча, след

...
Община Стрелча бедствено положениеНово напрежение се разрази в Стрелча, след
Коментари Харесай

Жители на Стрелча: Нямаме нужда от храна, а от нов водопровод

Община Стрелча бедствено състояние Ново напрежение се развихри в Стрелча , откакто кметът на градчето заяви посредством профила си във Facebook, че за градчето са поискани и доставени вода и храни от Държавния запас по отношение на оповестеното бедствено състояние. Мнозина не са зарадвани от жеста.

Социалните мрежи преливат от мнения, че градът се нуждае единствено и само от нов тръбопровод, а хората са афектирани да им се дават подаяния под формата на „ Русенско варено “ и сухи супи.
 Тина Соколова
И то в количества като за 30 дни за всички към 4000 поданици на града - с цели ТИР-ове. При това - без да има гладни, без да има наводнени къщи или каквато и да било причина, довела до нужда от храни.

Още преди да е почнало разпределянето на продуктите, планувано за понеделник, част от жителите декларират, че не е редно да се раздават на калпак. Не липсват и оферти - да се дадат пакети на най-бедните, а всичко останало да се пренасочи към други в действителност нуждаещи се хора в страната, да вземем за пример - тези в приюта на отец Иван от Нови хан.-->

Именно с такава декларация се чака да излезе в четвъртък и Общинският съвет, където на съвещанията на краткотрайните комисии тематиката е провокирала бурни полемики. Защото Стрелча има потребност само от пари за създаване на довеждащ тръбопровод от вододайната зона до филтърната станция.
 

Ангел Шопов, който самичък потърси по този мотив контакт с медии, се чуди по какъв начин изобщо е позволено разпределяне на храни без потребност, и то от Държавния запас. Шопов акцентира, че с дейностите си кметът Стойно Чачов освен не оказва помощ, само че в тази ситуация и вреди. След тях тръгнала мълва, че в градчето са плъзнали болести, което довело до всеобщ отлив на туристи.

Местните се усещат афектирани и от това, че макар тежкото състояние кметът им не е в града . Общинският консултант Иван Радев също счита, че не е редно да се раздава храна, откакто няма бедстващи хора.

Той е настоял пред сътрудниците си да излязат с предложение продуктите да бъдат предоставени на отец Иван от Нови хан. Но също няма отговор с какви причини е поискана и доставена пратката от консерви и сухи супи.

Радев е и хотелиер и към този момент усеща ударите от бедственото състояние, за което счита, че се отразява пресилено. Василка Такучева е собственичка на два хотела. Казва, че посетителите й са намалели с 50%.

Самият Стойно Чачов през целия ден в петък не отговаряше на телефона си, тъй че не можахме да чуем претекстовете му - да изиска ТИР-овете с храни.

Чуйте повече в звуковия файл:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР