Община Стара Загора вече е получила 4,5 млн. лв. от

...
Община Стара Загора вече е получила 4,5 млн. лв. от
Коментари Харесай

Стара Загора получи 4,5 млн. лв. от кабинета за спортна зала

Община Стара Загора към този момент е получила 4,5 млн. лева от държавното управление за финансиране на новата мултифункционална спортна зала в града, разбра се при посещаване на премиера Бойко Борисов в града. Съоръжението ще бъде построено върху общински терен от 20 дка в парк " Артилерийски " и ще разполага с 5200 седящи места, е припомнил кметът Живко Тодоров, представен от организация " Фокус ".

Конкурсът за планиране на оборудването потегли с провал и бе отменен след получени възражения от Камарата на архитектите в България поради дискриминационни условия към участниците и текстове, влизащи в колизия със закона за авторското право. Новата социална поръчка е съобразена с рецензиите на архитектите. Колко тъкмо средства ще са нужни за строителството на постройката обаче занапред щяло да се разбере след привършване на проектирането. Не е ясно за какво на толкоз ранен стадий се резервира такава огромна сума. Според кмета тя щяла да стигне за първичните стадии.

" Тук бяха казарми, а в този момент е прелестен парк, хората го употребяват и му се радват. Преди изборите дадох обещание, че Стара Загора ще има нова огромна зала, финансирането е обезпечено “, коментира на място Бойко Борисов. Той се впусна и в други строителни тематики като метрото на София, автомагистрала " Хемус " и тунела под Шипка. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР