Община Стара Загора да отдели средства за микрочипове, които да

...
Община Стара Загора да отдели средства за микрочипове, които да
Коментари Харесай

В Стара Загора ще поставят микрочипове на домашните любимци

Община Стара Загора да отдели средства за микрочипове, които да бъдат поставяни на домашните любимци. Предложението е било разисквано на работна среща, на която са разисквани ограничения за преодоляване популация на бездомни кучета в Стара Загора. Срещата се е провела по самодейност на кмета Живко Тодоров  Живко Тодоров Живко Тодоров е роден на 21 септември 1981 година в гр. Стара Загора, България. Завършва ГПЧЕ „ Ромен, оповестяват от пресцентъра на общината.

Така животните ще могат да бъдат разпознати, а притежателите на кучета ще бъдат насърчавани да извършат кастрация на любимците си, е оповестил зам.-кметът Йордан Николов. По време на срещата са били разисквани системата за регистрация на четириногите и нуждата от поощряване на виновното отношение на стопаните, което е в интерес както на самото животно, по този начин и на обществеността.

Всички присъстващи са били единомислещи, че съществуването на безстопанствени кучета се дължи на обстоятелството, че липсва регистрация на огромна част от домашните кучета. Участниците се сплотиха към концепцията, че би трябвало да се организират повече осведомителни акции, ориентирани към правата и отговорностите на притежателите на домашни любимци и популяризирането на положителни практики за тяхното развъждане.

В работната среща са взели присъединяване доктор Дамян Миков - шеф на Областна дирекция по сигурност на храните, притежатели на ветеринарни клиники и амбулатории и представители на неправителствени организации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР