Община Сливен стартира специализиран сайт за обяви на свободни работни

...
Община Сливен стартира специализиран сайт за обяви на свободни работни
Коментари Харесай

Община Сливен стартира специализиран сайт за обяви на свободни работни места

Община Сливен започва профилиран уебсайт за разгласи на свободни работни местаq оповестиха от пресцентъра на Общинаjd. Вече работи онлайн платформата „ Открита трудова борса “. Банер към нея е оповестен в уеб страницата на Общината, а линкът за непосредствено отваряне е: http://jobs.sliven.net/index.php.
В платформата работодателите могат да афишират свободните си работни позиции и да подберат подобаващи чиновници за своите потребности. Към момента към този момент са оповестени първите разгласи на сливенски компании. Платформата е отворена непрекъснато и към нея могат да се причислят и други работодатели, които оферират свободни позиции на пазара на труда.
Платформата е създадена като продължение на откритата трудова борса, която се организира от 28 до 30 юни 2017 година в Сливен под мотото „ Открий своето работно място през днешния ден “. Събитието беше инициирано от кмета на град Сливен Стефан Радев на среща с представители на локалния бизнес. Като главен проблем пред бизнеса в града и общината беше избрана неналичието фрагменти, освен за неквалифициран труд, само че и на задоволително готови експерти, които да се включат интензивно в работния развой и в другите браншове на локалната стопанска система. В събитието взеха присъединяване 20 компании – представящи разнообразни браншове на локалната стопанска система, те презентираха свободните си работни позиции и предлаганите условия на труд, пред заинтригуваните гости, евентуални чиновници и инцидентни минувачи.
Работодателите участващи в събитието предложиха над 400 свободни работни места в разнообразни браншове на стопанската система.
По систематизирани данни от провеждането на „ Открита Трудова Борса Сливен 2017 “ максимален брой чиновници се търсят в производството – над 270, в областта на търговията и услугите – към 50, в администрацията на другите компании свободните позиции бяха към 10. Участвалите в борсата работодатели регистрираха над 1200 визити за трите дни на събитието. Записани и признати от работодателите бяха над 200 контакта и автобиографии на евентуални чиновници.
Проведената „ Открита Трудова Борса Сливен 2017 “ беше оценена високо от работодателите и всички обявиха готовността си да се включат още веднъж в събития от този вид.
Форматът на „ Открита Трудова Борса Сливен 2017 “ е автентичен от позиция на това, че контактът сред предлагащи и търсещи работа се прави на момента в неофициална конюнктура, което улеснява и двете страни в връзката. В някои от шатрите на присъстващите работодатели бяха висши мениджъри и даже притежатели на съответните компании, което сподели както на уредниците, по този начин и на посетителите значимостта на събитието за сливенския бизнес и позитивното отношение към самодейността. Община Сливен, като посредник сред бизнеса и търсещите работа, продължава самодейността посредством профилирания уебсайт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР