Община Сливен публикува официалната си позиция за коледната украса. Тя

...
Община Сливен публикува официалната си позиция за коледната украса. Тя
Коментари Харесай

Община Сливен публикува официалната си позиция за коледната украса

Община Сливен разгласява формалната си позиция за коледната декорация. Тя бе оповестена от Българска телеграфна агенция.

Ето какво гласи:

" Във връзка със засиления публичен интерес към коледната декорация в града, Община Сливен прецизира, че съпоставено със сумите, които са заделили съпоставими със Сливен регионални градове, цената е измежду най-ниските в страната. Обявената процедура за тази година е за цена до 113 хиляди лв.. Сумата ще бъде избрана дефинитивно, според от общите действия, които ще се извършат. Тя включва монтаж, ремонт и закупуване на избрани детайли. Цената за монтаж на обособените детайли не се калкулира от Общината. За тези действия е нужна профилирана техника, както и експерти електротехници поради високите условия за сигурност на оборудванията. Преди оповестяването на процедурата Общината прави изследване и по-късно всяка компания може да дава своята оферта. Въпреки опцията да вземат участие повече компании, тази година е взела участие единствено една компания.  

Заради покачващата се инфлация в страната и по света, през последните две години освен цените на коледната декорация са увеличени, само че фрапантни нараствания има във всички сфери на живота. 

Поставянето на декорация за огромните празници и изключително за Коледа и Нова година има за цел да сътвори  празнично въодушевление и да радва всички наши съграждани и най-много децата на Сливен. Това е политика за надграждане, която следваме поредно от няколко години. Смятаме, че резултатът, който се реализира, е добър и имаме извънредно позитивни мнения от жителите и гостите на Сливен за украсата и събитията, които се възнамеряват за празниците. Гордеем се, че през последните години Община Сливен не употребява отсечени многогодишни дървета, а украсява празнично посадената пред постройката елха, която към този момент е 7,5 метра ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР