Община Рудозем е в бедствено положение от 17 часа. Причината

...
Община Рудозем е в бедствено положение от 17 часа. Причината
Коментари Харесай

Община Рудозем обяви бедствено положение, десетки села в Смолянско без ток

" Община Рудозем е в бедствено състояние от 17 часа. Причината е изобилния снеговалеж, който стигна до 80 см. на избрани места. Всички обитаеми места, без град Рудозем, са без електричество. Далекопроводите се обледеняват и късат ", заяви кметът Румен Пехливанов, представен от   " 24 часа ". Общината е мобилизирала всички компании със строителна техника да се оправят със обстановката, добави Пехливанов.

Пътищата в цялата Смолянска област са проходими при зимни условия, въведени са ограничавания за всички МПС-та да се движат с вериги през Превала, Пампорово, Рожен и Печинско. На доста места паднали дървета лимитират придвижването, само че дежурни екипи навреме ги отстраняват.

 

Проблеми с електрозахранването има във всички общини, непрекъснато падат дървета и провокират спиране на електропроводите, мобилизирани са спешните екипи за премахване на повредите.

В община Смолян все още без ток са Соколовци, Виево, Петково, Славейно, Мугла, Сивино, Могилица и близките села.

В община Чепеларе ток няма в Забърдо и Проглед, в община Девин-Брезе и Кестен, в Борино и Доспат обитаемоте места са краткотрайно захранени, само че главното електрозахранване е нарушено и ще се възвръща в утрешния ден.

В община Мадан са многократни спиранията на тока, сега без електрозахранване са Средногорци, Върбина и близките села.В Неделино без ток е село Върли дол, тук също са многократни спиранията в зареждането.

В община Баните без ток са Давидково и близките села.Няма наводнени къщи и бедстващи хора.

Ситуацията е напрегната, прогнозите са за прекъсване на снеговалежите сред 20 часа и среднощ, заяви регионалния шеф Недялко Славов.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР