Община Пордим ще изпълнява проект по процедурата Укрепване на общинския

...
Община Пордим ще изпълнява проект по процедурата Укрепване на общинския
Коментари Харесай

Община Пордим ще изпълнява проект по Програма Развитие на човешките ресурси


Община Пордим ще извършва план по процедурата " Укрепване на общинския потенциал " на Програма " Развитие на човешките запаси " (2021 – 2027 г.). Днес кметът на общината Детелин Василев е подписал контракта за даване на безплатна финансова помощ в размер на близо 60 000 лева за плана " Укрепване на общинския потенциал в Община Пордим ", съобщава Вацка Хорозова, секретар на община Пордим, представена от Българска телеграфна агенция. 

" Целта на плана е оказване на поддръжка на чиновниците, ангажирани с осъществяването на пълномощията им по Закона за обществените услуги (ЗСУ), Закона за хората с увреждания (ЗХУ) и Закона за персонална помощ (ЗЛП). Задачата е даване на по-ефективна, ефикасна и качествена грижа на хората от най-уязвимите групи, живеещи в община Пордим ", акцентира Хорозова. В дейностите по образование и супервизия ще бъдат включени общо седем чиновници. Времето за осъществяване е 24 месеца.

Очакванията на локалната администрация са с реализирането на плана да се поддържа реформирането на системата на обществените услуги и да се улеснят преходите към новите механизми на локално равнище.

По процедура " Укрепване на общинския потенциал " за Плевенска област е очакван финансов запас от 1 177 749 лева Средствата по нея са ориентирани към реформиране на обществените услуги в общините. Най-много пари са планувани да бъдат предоставени на Община Плевен – 529 139 лева, следвана от Червен бряг – 125 999 лева, Левски – 105 241 лева, Никопол – 61 951 и т.н. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР