Община Поморие започва изграждането на първия общински къмпинг по Черноморието,

...
Община Поморие започва изграждането на първия общински къмпинг по Черноморието,
Коментари Харесай

Първи общински къмпинг в Поморие

Община Поморие стартира построяването на първия общински къмпинг по Черноморието, предопределен за кемпери и каравани, стана ясно от известие на локалната администрация, написа Капитал. Той ще се намира върху терени в местността Косата сред Черно море и Поморийското солено езеро.

Преди две години община Шабла обособи терени за свободно къмпингуване против минимална такса.

Идеята е къмпингът в Поморие да разполага с 33 места за кемпери и каравани, като на всеки четири ще се поставя лична колонка за зареждане с ток. За туристите ще бъде обезпечена още вода, а отпадните води ще се събират в обособена зона, която ще бъде включена към централната канализация.

Проектът планува още построяването на санитарни, медицински и административни пространства, както и беседки, туристическа кухня, два детски къта, барбекю, зона за спорт, излиза наяве от прессъобщението на общината, написа Дир.бг.

По решение на общинския съвет в Поморие новият къмпинг ще бъде построен върху общински терени в местността Косата.

Районът се намира сред морето и Поморийското солено езеро наоколо до някогашния боен санаториум, където има и бунгала.

От известието на общината излиза наяве, че към този момент е подготвен идейният план и се правят нужните съгласувателни процедури.

“Целта ни е да дадем опция на обичайното настаняване в хотели и квартири”, е съобщил кметът на общината Иван Алексиев.

На този стадий няма информация какъв брой са плануваните вложения в новия къмпинг.Община Поморие е втората, която се обръща към къмпинг туристите за последните години. През 2016 година Шабла обособи три зони за свободно къмпингуване против минимална такса, които се намират северно от къмпинга в Дуранкулак, както и южно от Крапец и Тюленово.

В зоните няма ток и вода, само че са обезпечени тоалетни и съдове за събиране на боклуци.

Преди дни пък туристическият министър Николина Ангелкова даде поръчка за нови инспекции по Черноморието на къмпингуващи. Пред БТВ тя разяснява, че не знае за какво “тези, които къмпингуват, считат, че са отвън закона и не би трябвало да бъдат проверявани”.

През предходната година инспекции от време на време се организираха по разнообразни плажове, в това число и с присъединяване на полицията.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР