Община Пловдив пуска безплатен интернет в автобуси и спирки на

...
Община Пловдив пуска безплатен интернет в автобуси и спирки на
Коментари Харесай

Безплатен интернет по спирки и автобуси на градския транспорт в Пловдив

Община Пловдив пуска безвъзмезден интернет в рейсове и спирки на всеобщия градски превоз. Това заяви отрасловият заместник-кмет Тодор Чонов. В момента пилотно услугата е въведена в един рейс по линия №1 с рег. №РВ5148СР и на спирката на Тунела – Юг, по посока Сточна гара.
„ Докато пътуващите чакат или към този момент се возят, могат да употребяват безплатния интернет за каквото намерят за добре – да четат, да слушат музика или да вършат нещо обвързвано с тяхното обучение, работа или занятие “, изясни Тодор Чонов. Потребителите би трябвало да изберат безплатната мрежа, която е с название ОКТ Plovdiv Free Wi-Fi, като имат 2 благоприятни условия за регистрация - посредством фейсбук профил или посредством e-mail. Услугата се предлага и на британски език.
„ Ако някой реши да избере алтернатива през e-mail, то той ще стане постоянен клиент и ще получава значима информация, обвързвана с градския превоз на града ”, посочи заместник-кметът. По думите му, това е един от методите за надграждане на плана за градския превоз, като стане по-предпочитан за хората. В момента община Пловдив работи по внедряването на разнообразни способи за закупуване на билети от идната година, които да бъдат по-удобни и за облекчение на пътуващите – посредством картово възнаграждение, мобилно приложение или SMS известие (както е в синята зона за паркиране.
Според проектите на община Пловдив, безвъзмезден интернет предпочитано ще бъде внедрен по най-натоварените автобусни линии на градския превоз и по спирките в централна градска част, както и на тези, при които множеството от пътуващите са възпитаници и студенти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР