Община Пловдив и Център за творческо обучение обявиха победителите от

...
Община Пловдив и Център за творческо обучение обявиха победителите от
Коментари Харесай

Две пловдивски деца спечелиха стипендии за космически лагер

Община Пловдив и Център за креативно образование оповестиха спечелилите от изключителния конкурс за присъединяване в интернационалния галактически лагер Space Camp Turkey в Измир.

Това са 12-годишният Димитър Петков Димитров, възпитаник в СУ „ Димитър Талев “ и 14-годишната Жана Живкова Дамянова, ученичка в МГ „ Акад. Кирил Попов “, които печелят по една цялостна стипендия „ Пловдив “ за една седмица в лагера, основан от НАСА, през август 2017-а година. Двамата спечелили бяха определени измежду общо трийсет участници, които изпратиха есе за изключителния Space Camp конкурс, разгласен по самодейност на общинското управление за деца от региона на Пловдив.

Конкурсът се организира отвън постоянната годишна стратегия за набиране на участници, в границите на новосформираното съдействие сред Община Пловдив и Център за креативно образование в региона на образованието и нововъведенията в учебно заведение.

Всички отзовали се претенденти демонстрираха отлична експресивност и огромно въображение, за което поздравяваме както тях и техните родители, по този начин и учителите им от ОУ "Душо Хаджидеков ", ОУ "Васил Левски ", ОУ "Яне Сандански ", СУ "Св. Патриарх Евтимий ", СУ "Св. Софроний Врачански ", френската езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери ", езикова школа "Пловдив ", както и упоменатите към този момент МГ "Акад. Кирил Попов ", СУ "Димитър Талев ".

Повече за галактическия лагер

Space Camp Turkey e учебно-тренировъчен лагер, основан през 2000 година по модел на NASA в гр. Измир, Турция.

Лятната стратегия на Space Camp Turkey развива познанията на децата в науките астрономия, физика, математика, технологии, биология и други науки. Космическият център дава опция на участниците да преминат през действителна подготовка за задача в космоса. Част от заниманията им включват работа с астронавтски костюми, престояване в изкуствена безтегловна среда, потребление на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждат растения в безпочвена среда и други.

Координатор на програмата Space Camp Turkey за България е Център за креативно образование, който работи в тясно съдействие с подготвителния център Space Camp Turkey към този момент 14 години.

Център за креативно образование организира редица действия, свързани с ученето през целия живот и интензивно работи в областта на формалното и неофициално обучение. Мисия на Център за креативно образование е възстановяване на просветителна среда в България посредством насърчаване на основни пълномощия, откриване капацитета, както на учащи, по този начин и на обучители-специалисти, и развъждане на конкурентноспособни фрагменти, сполучливи в професионалната и в обществената сфера на своя живот. Освен това Центърът работи интензивно и върху въвеждането на повсеместен метод в общото обучение, който преглежда физическите, умствените и обществените аспекти на цялостната персона на ученика.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР