Община Плевен подписа договор със софийско акционерно дружество за организиране

...
Община Плевен подписа договор със софийско акционерно дружество за организиране
Коментари Харесай

Нови съдове за разделно събиране на отпадъците поставят в Плевен

Община Плевен подписа контракт със софийско акционерно сдружение за образуване на система за разделно събиране, превозване и сепариране на боклуци, оповестяват от Общината.

Ще се събират опаковки - хартия, пластмаса, стъкло, метал, от семейства и обслужващите ги институции и компании в жилищни региони.

Компанията е акционерно сдружение, което не разпределя облага, а постъпилите средства се влагат в създаване и развиване на системи за разделно събиране и оползотворяване на боклуци от опаковки. Дружеството е най-новата организация по оползотворяване на боклуци от опаковки на българския пазар, учредена през 2016 година От основаването си до през днешния ден има построени системи в 14 общини, с общо обхванати над 740 000 поданици, обслужвани от над 3200 съдове за разделно събиране с общ размер над 5 400 000 литра. Договорът е подписан за пет години, добавя Българска телеграфна агенция.

От през днешния ден стартира слагането на новите съдове на "Еко партнърс България ". За тях са планувани 140 места.

Съдовете са два типа - жълт железен резервоар, вид "иглу ", с размер 1700 литра, за събиране на хартиени, пластмасови и железни боклуци от опаковки, и зелен железен резервоар, вид "иглу ", с размер 1700 литра, за събиране на стъклени опаковки. Предимствата са доста облекчение на семействата и повишение на събраните количества. Новите съдове, с обяснителна маркировка с информация какво се изхвърля в тях, се слагат до съществуващите контейнери за битови боклуци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР