Община Плевен не само е сред 10-те от общо 300

...
Община Плевен не само е сред 10-те от общо 300
Коментари Харесай

Община Плевен е с най-голям брой вписани административни услуги в страната

Община Плевен освен е измежду 10-те от общо 300 общински и районни администрации в страната със 100 % вписани административни услуги, но  има и максимален брой услуги със статут „ дейни ”.

Това сочи оповестеният на 7 декември т. година Годишен отчет на Министерския съвет за осъществяване на отговорностите на администрациите по Наредбата за административния указател за 2022 година В миналата година Община Плевен беше единствената в страната администрация със 100 % вписани административни услуги.

         В Административния указател към Интегрираната осведомителна система на държавната администрация Община Плевен има 151 вписани услуги. Само 6 от тях не са електронни. Това са нотариални заверки в дребните обитаеми места на територията за автограф, наличие, препис-извлечение и удостоверения за брак, раждане и гибел.

         В Единния модел за заявяване, възнаграждение и даване на електронни административни услуги EGOV.BG Община Плевен има вписани 164 броя електронни услуги, 19 от които не са административни услуги в Административния указател. Сред тях са заплащане на санкции по електронен път, 14 бр. данъчни заявления, 2 бр. претенции по Закона за локални налози и такси, заплащане на локални налози и такси, съобщение от нотариуси.

         Средно дневно чиновниците на Община Плевен обработват към 500 документа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР