Община Плевен е бенефициент по проект Обновяване, оборудване и прилагане

...
Община Плевен е бенефициент по проект Обновяване, оборудване и прилагане
Коментари Харесай

Стартира обновяване и модернизиране на зала „Катя Попова“ – Плевен

Община Плевен е бенефициент по план „ Обновяване, съоръжение и използване на ограничения за енергийна успеваемост в зала „ Катя Попова ”, гр. Плевен “ по Административен контракт за даване на безплатна финансова помощ № BG16RFOP001-1.007-0005-С01 (№ РД-02-37-1) от 09.02.2022г., осъществяващ се с финансовата поддръжка на Процедура BG16RFOP001-1.007 „ Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014 – 2020 Плевен “, като част от Процедура BG16RFOP001-1.001-039 „ Изпълнение на Интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014 – 2020 “ по Приоритетна ос 1: „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “ на Оперативна стратегия „ Региони в напредък ”2014 – 2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване и с комбинирана поддръжка с финансов инструмент от „ Регионален фонд за градско развиване “ АД.

Проектът планува интервенции, свързани с възобновяване, съоръжение, обзавеждане, въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост и създаване на налична архитектурна среда в зала „ Катя Попова “ в гр. Плевен. Планираните действия ще подкрепят общественото включване и ще обезпечат достъп за хората в уязвимо и неравностойно състояние.

Основни действия по плана плануват главен ремонт, използване на ограничения за енергийна успеваемост, обезпечаване на налична среда посредством създаване на асансьор и нова стълба за евакуация; обезпечаване на наличен маршрут до асансьора за хора в неравностойно положение; промени по инсталациите за привеждането им в актуалните правила и стандарти. Предвиден е ремонт на целия покрив на постройката, ремонт на съществуващите санитарни възли и създаване на нови за хора в неравностойно състояние. Проектът включва и главен ремонт на зрителната зала и пространствата за артистите, снабдяване на ново съоръжение, подобряващо акустичните условия на залата, което дружно с другите приложени ограничения в обекта ще доведат до реализиране на цялостната му рационализация и възстановяване на качеството на предоставяната услуга.

Специфичните цели, които ще бъдат реализирани с развиване на физическата и витална среда в града, ще бъдат реализирани посредством повишение на нейното естетическо и екологично качество, обезпечаване на досегаемост за лица в неравностойно състояние, усъвършенствана зелена система на града, развиване и одобряване на пълностоен метод на живот посредством обезпечаване на естетически усъвършенствана среда, притежаваща всички условия за отдих и просвета. С възстановяване положението на общинската инфраструктура ще се удовлетворят потребностите на града като място за обществени контакти и мероприятия.

Целите, дейностите и предстоящите резултати, заложени в план „ Обновяване, съоръжение и използване на ограничения за енергийна успеваемост в зала „ Катя Попова ”, гр. Плевен “, са свързани с възстановяване на сградния фонд и материално-техническата база на зала „ Катя Попова “ в гр. Плевен, което ще способства за хармонизиране на средата и повишение комфорта на жителите и гостите на гр. Плевен.

Общата стойност на плана е 2 695 892,37 лева, от които: 2 262 535,43 лева – безплатна финансова помощ, 427 092,94 лева – финансов инструмент, и 6 264,00 лева – лично финансиране.

Срокът за цялостното осъществяване на плана е 22 месеца (09.02.2022 година – 09.12.2023 г.).
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР