Община Плевен да предостави трансфер на Районния център по трансфузионна

...
Община Плевен да предостави трансфер на Районния център по трансфузионна
Коментари Харесай

Община Плевен ще предостави 10 000 лева за закупуване на оборудване на Кабинета за извличане на кръвна плазма

Община Плевен да даде трансфер на Районния център по трансфузионна хематология в града в размер на 10 000 лева за закупуване на инсталация за съоръжение на Кабинета за добиване на кръвна плазма. Средствата са за сметка на разноските локални действия в частта „ Резерв " на общинския бюджет, взеха решение общинските съветници.
Трансферът се дава след постъпило в Община Плевен писмо от президента на Ротари клуб Плевен Центрум Николай Савов, с което осведоми за почнала дарителска акция за закупуване на инсталация за Кабинет в Центъра по трансфузионна хематология в Плевен за добиване на кръвна плазма. За да получи Кабинетът документ от Изпълнителната организация по медикаментите и да стартира работа, са нужни още: донорски стол, фризер, сетове, консумативи, хематологичен анализатор, уред за делене на дарена кръв, електронна везна за етикиране на готовите сетове.
До 30.11.2020 год. по сметките за подаяние са постъпили над 55 000 лева, се показва още в писмото, нужната сума за цялото съоръжение е почти 68 000 лева Част от общинските съветници заявиха, че ще се включат в набирането на нужната сума с персонални средства.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР