Община Петрич получи одобрение на своето проектно предложение по Национален

...
Община Петрич получи одобрение на своето проектно предложение по Национален
Коментари Харесай

Добра новина! Община Петрич обновява още едно училище

Община Петрич получи утвърждение на своето планово предложение по Национален проект за възобновяване и резистентност, процедура „ Модернизация на просветителна среда “.

Одобрени за финансиране са 171 плана, от които 93 ще получат финансиране, в това число този на Община Петрич, другите остават в запаса.

Проектът в Петрич е обвързван напълно с IV ОУ „ Христо Смирненски “, гр. Петрич. По него ще бъде актуализирана и осъвременена учебната постройка посредством главен ремонт и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост и налична среда, ще бъде актуализирано и дворното пространство.

Проектът на Община Петрич планува:

създаване на външен асансьор, ситуиран сред двете крила на постройката, който да обслужва партер, първо и второ равнище на постройката и да улесни достъпа до столовата за лица с увреждания;

създаване на спомагателен хигиеничен възел за хора с увреждания на първо равнище на сградата;

в сутерена ще се обособи помещение за библиотека и кабинети за самоподготовка и занимания по интереси; ще се извърши главен ремонт на финишни покрития на покривната структура на учебния корпус и на физкултурния салон;

ще се постави външна топлоизолация на цялата постройка, ще се подмени дървената дограма и компрометираната остаряла PVC дограма;

ще се извърши частична замяна на подови настилки, ободряване на стенни повърхнини и полагане на тавани от гипсокартон за всички пространства за превозване на обновената ел. инсталация;

ще се обособят мъжка и женска съблекалня в постройката на физкултурния салон.

В учебното заведение ще има ново съоръжение и обзавеждане. За дворното пространство планът планува да бъде актуализирана спортната зона, да се преасфалтират спортните стадиони и да се инсталира ново съоръжение.

Дворното пространство ще разполага с три стадиони – футболно, баскетболно и едно мултифункционално за баскетбол и волейбол. Ще бъдат сложени спомагателни мрежи.

В западната част на двора на учебно заведение „ Христо Смирненски “ ще се построи зона за фитнес навън, в която зона ще има ударопоглъщаща настилка, ще бъдат непокътнати зелените площи, ще се засадят нови дръвчета и оформят кътчета с пейки, които ще дадат и опция за осъществяване на занятия навън.

IV ОУ „ Христо Смирненски “ е следващото просветително звено, за което Община Петрич съумя да отбрани външно финансиране посредством собствен план, който сполучливо да премине селекцията.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР