Община Перник проведе откриващо събитие за представяне на проект BGLD-3.002-0010

...
Община Перник проведе откриващо събитие за представяне на проект BGLD-3.002-0010
Коментари Харесай

В Перник стартира проект “Интегрирани мерки за подобрено включване на хората, живеещи в маргинализирани общности”

Община Перник организира откриващо събитие за показване на план BGLD-3.002-0010 “Интегрирани ограничения за усъвършенствано включване на хората, живеещи в маргинализирани общности ”, на което екипът по ръководство на плана обясни главните действия, заложени в него.
Основна цел при осъществяването на плана е посредством ефикасни интегрирани подходи да се основат устойчиви механизми за възстановяване на положението и опциите на хората, живеещи в маргинализирани ромски общности и да се реализира дейно овластяване на ромите на територията на Община Перник.
В рамките на плана са заложени действия по ремонт, съоръжение и обзавеждане на център за даване на интегрирани социално-здравни услуги, който ще се намира в съществуващи пространства в кв. “Мошино ”, както и обучителен център в кв. “Твърди ливади ”. Ще бъде построена и нова детска площадка сред улиците “Черковна ”, “Градище ” и “Дъга ” в кв. “Ралица ”.
Проектът ще дава и интегрирани социално-здравни услуги в общността. За задачата ще бъдат закупени мобилен медицински кабинет и мобилни дефибрилатори, които да бъдат сложени на публични места. Ще бъде образуван мултидисциплинарен екип от психолог, юрист, обществен служащ и здравни експерти, които да оферират услуги и съвещания.
Развитието на локалните общности и превъзмогване на отрицателните стандарти посредством овластяване, както и поддръжката за трудова претовареност и качествено обучение са измежду останалите предпочитаните действия, залегнали в плана.
В резултат реализирането на плана се чака усъвършенстван достъп за целевите групи до качествени услуги в общественото подкрепяне, образованието, заетостта и опазването на здравето, както и по-ниско равнище на дискриминация против ромите и превъзмогване на стандартите и предразсъдъците по отношение на тях.
Проектът е финансиран по Програма „ Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи “ от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМЕИП) 2014-2021 година
Партньори по плана са Фондация „ П.У.Л.С. “ и INTERMEZZO UNGDOMSORGANISASJON, Норвегия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР