Община Мездра, област Враца, България, представлявана от кмета Иван Аспарухов

...
Община Мездра, област Враца, България, представлявана от кмета Иван Аспарухов
Коментари Харесай

Община Мездра и Суворово, Украйна сключиха Меморандум за разбирателство

Община Мездра, област Враца, България, представлявана от кмета Иван Аспарухов и Суворово, Одеска област, Украйна, представляван от селищния глава Олег Босикевич, подписаха Меморандум за съгласие сред двете общини.
 
Меморандумът беше подписан в осъществяване на дейностите по Проект " Bridges of Cooperation " ( " Мостове на съдействие " ), който се осъществя от Мрежа на асоциациите на локалните управляващи от Югоизточна Европа (NALAS) с поддръжката на U-LEAD с Европа: Украйна - Програма за локално овластяване, отчетност и развиване, финансирана от Европейски Съюз.
 
 Иван Аспарухов и Олег Босикевич Иван Аспарухов и Олег Босикевич Източник: Община Мездра
Ратифицирането на документа стана в наличието на Яна Нинова - ръководител на Общински съвет-Мездра, на Инна Мушикова, заместител на селищния глава за активността на изпълнителните органи на Суворовския селищен съвет и на Нели Минева - заместник-кмет " Икономическо развиване, обществени и филантропични действия " на Община Мездра.
 
" Този Меморандум за съгласие, написа в документа, отразява ползите на двете страни - Община Мездра, България и Селищният съвет на Суворово, Украйна, да открият партньорство и общ ангажимент за взаимно съдействие.
 
Партньорството сред двете локални управляващи се стреми:
• Да предизвиква продан на ноу-хау, добър на практика опит и експертни знания като средство за взаимно учене в региона на модерното общинско ръководство и по-конкретно: осъществяване на комуналните услуги, съдействие с бизнеса и развиване на общността, цифровизация в региона на даването на общински услуги;
• Да поддържа и предизвиква развиването на новаторски подходи и стратегии в областите от съвместен интерес, за възстановяване качеството на живот на гражданите;
• Да работи за възстановяване на локалното самоуправление и активността на локалните управляващи, подкрепяйки техния потенциал като политици и лица, вземащи решения, и снабдители на качествени обществени услуги;
• Да се разпознават тематики от общ интерес към нови начинания за по-нататъшно усилване на съдействието сред двете страни по Проект " Мостове на съдействие ".
 
В осъществяване на програмата за съдействие Община Мездра се ангажира да одобри двe длъжностни лица от Суворово и да провежда едноседмична образователна активност от 20 ноември 2023 година до 25 ноември 2023 година в гр. Мездра за продан на опит и положителни практики.
 
Това посещаване има за цел да укрепи потенциала на украинските сътрудници във връзка с подготовката и осъществяването на комплицирани инфраструктурни планове, потреблението на средства от Европейски Съюз и други тематики, считани за подобаващи от украинската община за процеса на промяна, възобновяване и подсилване на нейната териториална целокупност и по-специално в региона на осъществяване на комуналните услуги, съдействие с бизнеса и развиване на общността, цифровизация в региона на даването на общински услуги.
 
Сътрудничеството сред Мездра и Суворово, се споделя в умозаключение в Меморандума, може да продължи и след привършване на плана, по взаимно единодушие сред двете страни ".
 
В знак на взаимно почитание кметът на община Мездра и селищният глава на Суворово си размениха дарове.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР