Община Макреш обяви дарителска сметка за набиране средства за ремонт

...
Община Макреш обяви дарителска сметка за набиране средства за ремонт
Коментари Харесай

След пожар: Събират средства за ремонт на училище в село Раковица

Община Макреш разгласи дарителска сметка за набиране средства за ремонт на единственото учебно заведение в региона, което пламтя след поразяване от гръмотевица, заяви пред Българска телеграфна агенция секретарят на Община Макреш - Ванюша Василева.

Дарителската сметка е в левове и средствата са нужни, с цел да стартира незабавно ремонт на 3-етажната постройка на главното учебно заведение (ОУ) „ Христо Ботев “ в село Раковица. След като гръмотевица порази постройката и избухна пожар, който унищожи 300 кв.м от покрива, избавени от пламъците бяха 200 кв.м. и компютърна техника. В момента Община Макреш и пожарникари разчистват третия етаж на учебното заведение, който е измежду най-пострадалите и съществува заплаха от падащи греди и предмети.

Експерт прави оценка нанесените вреди, сподели още Василева. Сградата е застрахована и след почистването би трябвало да стартира ремонт на покрива, наводнените етажи на постройката, на класните стаи и разваленото имущество в тях, добави секретарят на кметството.

Тя посочи, че учебното заведение, което е предпазено, е единственото на територията на Община Макреш и в него през тази образователна година са учили 20 деца от 1 до 7 клас.  ОУ “ Христо Ботев “ е намерено в далечната 1938 година, през днешния ден в него работят 10 души педагогичен и 6 души непедагогически личен състав. Училището разполага с съществена огромна постройка и обособена постройка за общежитие, която не е потърпевша от пожара.

След уточняване напълно на нанесените вреди и нужната сума за ремонт, управлението на Община Макреш ще изготви проект по какъв начин тъкмо да се извършат ремонтните действия на постройката, сподели още Василева. Тя прикани компании и положителни хора от Видинско и страната да се включат в дарителската акция, с цел да оказват помощ учебното заведение да бъде ремонтирано и през септември да отвори порти за новата образователна година.

Дарителската сметка може да се види на уеб страницата на Община Макреш. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР