Община Кюстендил сключи меморандум за сътрудничество с Национална компания Индустриални

...
Община Кюстендил сключи меморандум за сътрудничество с Национална компания Индустриални
Коментари Харесай

Община Кюстендил привлича инвеститори с меморандум за сътрудничество

Община Кюстендил подписа меморандум за съдействие с Национална компания Индустриални зони. Идеята е привличане на вложители в района, които да подкрепят развиването на стопанската система.

Кюстендил

Началото на съдействието с Национална компания Индустриални зони ще стартира с даване на подобаващ парцел, в който има опция да се влага, сподели кмета на общината Петър Паунов.Теренът е извънредно комфортен, към него има водоизточници и електрозахранване, както и опция за газификация
Петър Паунов - кмет на община Кюстендил: “Става въпрос за едно бивше стрелбище, което е близо 200 декара с доста положително разположение до Коридор №8, до основния път за Македония, тъй че се надявам да намерим положителните сътрудници. ”
В тази връзка от общината ще разчитат на поддръжката на Националната компания
Петър Паунов - кмет на община Кюстендил : “Най-важният ни сътрудник на този стадий, тъй като този терен ще бъде предлаган към този момент на интернационално равнище.Всеки вложител ще бъде осведомен с неговите благоприятни условия и още на ревюто през февруари м. те ще бъдат осведомени с параметрите.Оттук нататък следва поддръжката на страната за възстановяване на инфраструктурата на терена и по този метод ще можем да притеглим и съществени вложители, които да отворят нови работни места.
Привличането на вложители ще разкрие и нови работни места, считат от общината.
Петър Паунов - кмет на община Кюстендил: “Стотици нови работни места могат да бъдат разкрити на този терен, а работата с фрагментите знаете е още веднъж резултат на усъвършенстваното ни партньорство в региона на образованието и бизнеса, тъй че работим и по тази тематика. ” При деклариран интерес от страна на евентуален вложител Националната акция Индустриални зони стартира създаване на инфраструктурата на оферти от общината терен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР