Община Куклен по традиция посрещна коледари в дните преди Рождество

...
Община Куклен по традиция посрещна коледари в дните преди Рождество
Коментари Харесай

Коледари от ДГ „Приятели“ и СУ“Отец Паисий“ донесоха Коледния дух в община Куклен

Община Куклен по традиция посрещна коледари в дните преди Рождество Христово.
Прочетете още
Очарователни, усмихнати и облечени в красиви национални носии, децата на детска градина " Приятели " и първолаците на СУ “Отец Паисий “, дружно със своите учителки бяха първите коледари в Община Куклен.

Добрите момци и момички  коледари гостуваха в Общината,  с цел да поздравят кмета Мария Белчева  и внесоха коледна атмосфера в администрацията. Като същински коледари, облечени в носии, с геги в ръка и калпаци на главите  децата огласиха със звънкия си смях и песни цялата постройка. Те донесоха празнично въодушевление и с доста възторг и усърдие извършиха стихчета, песни и танци, свързани с националния бит коледуване.

 За да получат благослов от коледарчетата бяха и ръководителят на ОбС- Куклен Ива Дичева и зам.кметът Христо Божинов.

Кметът на Куклен Мария Белчева благодари на малчуганите за радостните страсти, които сътвориха за чиновниците на администрацията и им пожела да са здрави и радостни. От своя страна домакините също поздравиха дребните си посетители с ария. „ Тихо се сипе белият сняг “ пяха всички отпред с Мария Белчева.

На изпроводяк като положителни стопани  Белчева и ръководителят на локалния парламент Ива Дичева даруваха  дребните коледари с тематични коледни чаши. Двете дами  им  пожелаха да получат доста дарове, да бъдат здрави и  да се радват на радостна почивка.

В късния следобяд стартира и Коледния концерт на Музикална школа “Музичко “ и на  фолклорните обединения „ Кукленки “ и „ Кукленче “.

Продължава и обичайния коледен базар проведен от  учениците от СУ “Отец Паисий “ в Куклен. Коледни картички, сувенири, играчки и доста вкусни изкушения  извършиха фоайето на образователното заведение. Базарът е с благотворителна цел и тази година средствата събрани от него ще бъдат предоставени на някогашни и сегашни ученици на учебното заведение, които имат здравословни проблеми и се нуждаят от средства за лекуване.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР