Община Козлодуй удължава срока за изпращане на творбите за участие

...
Община Козлодуй удължава срока за изпращане на творбите за участие
Коментари Харесай

Продължава общинският литературен конкурс в Козлодуй за есе „Свободата като избор на личността в поезията на Ботев“

Община Козлодуй удължава периода за изпращане на творбите за присъединяване в общински книжовен конкурс за есе „ Свободата като избор на личността в поезията на Ботев “, отдаден на 171 години от рождението на Христо Ботев, до 15 февруари 2019 година.
Конкурсът е част от Общинския културен календар за 2019 година на община Козлодуй и има за цел поощряване на деца, младежи и възрастни създатели с изявен интерес към литературата и креативното писане.
Право на присъединяване в общинския книжовен конкурс имат деца и младежи от 14 до 19 годишна възраст и лица над 19 годишна възраст. Конкурсните текстове би трябвало да са с оптимален размер 2 печатни страници, формат А4, на български език, размер на буквите 12 пункта.
Оценяването ще се извърши от комисия, включваща литератори и дейци на културата. Изискването на комисията е текстът да бъде авторски. Комисията ще толерира претендентите с високо равнище на езикова просвета и ще насърчава оригиналността на показаните хрумвания.
Във всяка възрастова група ще бъдат присъдени първа, втора и трета премия. Наградените есета ще бъдат показани в границите на Програма „ Ботеви дни 2019” през месец май.
Произведенията да се изпращат на адреса на община Козлодуй (гр. Козлодуй, 3320, ул. „ Христо Ботев” № 13) или по е-поща [email protected]
Не забравяйте да приложите към текстовете: двете имена на участника; година на раждане; адрес, имейл и телефонен номер; име на образователното заведение, в случай че участникът е сред 14 и 19 годишен.
Победителите ще бъдат оповестени до края на месец февруари по отношение на удължение на крайния период за изпращане на есетата – до 15 февруари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР