Община Карлово ще разполага с близо 92 млн. лв. бюджет

...
Община Карлово ще разполага с близо 92 млн. лв. бюджет
Коментари Харесай

Проведе се публично обсъждане на проектобюджета на Община Карлово за 2024 г.

Община Карлово ще разполага с близо 92 млн. лева бюджет през 2024 година. Това стана ясно от провелото се обществено разискване на проектобюджета на Община Карлово за 2024 година на 25.01.2024 година в зала " Васил Караиванов ".
 
Заместник-кметът Антон Минев показа плана на бюджета пред всички присъстващи и разясни, че той е ясна рамка за работата на общината с реалистично прогнозиране и ръководство на финансовите запаси при съблюдаване на бюджетната и финансова дисциплинираност на всички равнища.
 
 Заместник-кметът Антон Минев Заместник-кметът Антон Минев Източник: Община Карлово
Важен приоритет в бюджета за 2024 година са дейностите по възпитанието и образованието на децата и учениците в детските градини и учебните заведения. Завишен е потенциалът на предоставяната услуга " Домашен обществен патронаж ", заради желанието на от ден на ден лица да се възползват от нея.
 
В рамките на 2024 година Община Карлово следва да извърши планове, свързани с преустрояване и ремонт на инфекциозното отделение; реорганизация и рехабилитация на съществуващи улици в гр. Баня; консервация, реституция и експониране на туристическа инфраструктура в община Карлово; енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд и други
 
След представянето на проектобюджета заместник-кметовете Антон Минев и Данка Зидарова-Люртова дадоха отговори на въпроси, сложени от жители, свързани с Културния календар на Общината. На събитието участваха ръководителят на Общински съвет Карлово Доньо Тодоров, общински съветници, кметове на обитаеми места, поданици на общината. Проектът на бюджета на за 2024 година е оповестен на формалната интернет страница на Община Карлово.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР