Община Кърджали и Общински център за култура и младежки дейности

...
Община Кърджали и Общински център за култура и младежки дейности
Коментари Харесай

Посрещаме Еньовден с фестивала „Еньовденска магия“ в подножието на Перперикон

Община Кърджали и Общински център за просвета и юношески действия с удоволствие  Ви каним да се присъедините към събитието, което ще се завърти в кръг към лятното слънцестоене на 25-ти юни!

Фестивалът „ Еньовденска магия “ ще ни сплоти от концепцията за благоденствие в естетика с природата и ни дава опция да изпратим нашите светли и положителни пожелания за здраве и берекет. „ Еньовденска магия “ ще се организира в подножието на античния град Перперикон. Започваме в 18:00 часа.За всички искащи да се потопят в магията на празника е обезпечен безвъзмезден превоз, който потегля от Дом на културата в 17:00 ч. и се връща от Перперикон в 20:30 ч.

А какво ни следва през довечера?!…Едно вълнуващо странствуване в тайните на личните ни души, които ще се слеят в ритъма на песните, танците и свирните. Нощта на Еньовден е времето на билярките, магьосниците и житомамниците. Тогава всяка билка добива лечебна мощ, всяка магия хваща и всяко гадаене се сбъдва. Еньова буля ще насочи своята благословия, а всички, които желаят, ще могат да се проврат през Еньовския венец за здраве и шанс. Всеки ще отнесе в домовете си ритуална еньовска китка или венче, направени от сръчните ръце на дамите от Спортно-интелектуален клуб „ Ахридос “. Потапяйки се в мистерията на Еньовденската традиция, ще имаме прелестната опция да се насладим на осъществяванията на националната певица, която възпя Търновската кралица – ИЛКА АЛЕКСАНДРОВА. След този букет от музикални страсти всички искащи да чуят забавни обстоятелства, свързани с историята на Перперикон, могат да се разходят до върха съпроводени от екскурзовод.

Нека дружно сътворим магията на личното си благоденствие!

Очакваме Ви!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР