„Община „Хасково” е подчинена на един приятелско-роднински кръг на областния

...
„Община „Хасково” е подчинена на един приятелско-роднински кръг на областния
Коментари Харесай

Родата на Делян Добрев управлява Хасково



„ Община „ Хасково” е подчинена на един приятелско-роднински кръг на регионалния координатор на ГЕРБ и на народен представител от ръководещата партия Делян Добрев. През 2015 година, когато Добри Беливанов печели кметските избори, назначава на основни позиции – кум, шурей, кума на господин Добрев.” Това съобщи пред „ България он еър” депутатът от „ Българска социалистическа партия за България” Елена Йончева.

Тя цитира някои от въпросните назначения.

„ Кумата на господин Добрев е секретар на общината, кумецът му е заместник-кмет, вторият заместник-кмет е някогашен съучастник на Добрев и негов съученик, ръководителят на Общинската изборна комисия е кум”, изброи Йончева.

Тя изясни и че близки до Добрев са печелили публични поръчки за финансираното от страната саниране на панелните блокове, строителство и ремонт на пътища и строителство на сметища.

Според Йончева кметът на града Беливанов в последно време се опитвал да се еманципира от зависимостите си към Добрев.

Депутатът от Българска социалистическа партия уточни, че не е нелегално да бъдат назначавани близки на Добрев на сходни позиции, само че че въпросът е дали е морално това.

„ Доверието към кмета на Хасково е свалено от ГЕРБ, тъй като той не е удовлетворен от тези хора, които са били краткотрайно назначени, а следва конкурс за техните работни позиции. Той се притеснява, че тези хора могат да го употребяват като бушон, че има спор на ползи и че може би има и корист с публични средства”, добави тя.

По думите ѝ зетят на Добрев, който е ръководител на Комисията по финанси и бюджет и брачната половинка му, която е шеф на Финансова дирекция на Община Хасково, държат и „ ножа и хляба” в общината, колкото за публичните поръчки.

Йончева добави, че Комисията по попречване на спор на ползи е редно да се самосезира.

„ Ситуацията е страховита”, сподели тя.

Йончева прикани Делян Добрев да излезе обществено и да каже, дали информацията е вярна и дали е упорствал пред кмета на Хасково да бъдат назначени тези хора.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР