Община Харманли получи одобрение на два проекта по програма Interreg-IPA

...
Община Харманли получи одобрение на два проекта по програма Interreg-IPA
Коментари Харесай

С над милион обновяват мост и парк в Харманли

Община Харманли получи утвърждение на два плана по стратегия Interreg-IPA ТГС България - Турция 2014-2020. Само Харманли и Димитровград са с повече от едно утвърдени оферти.
Проектите, които ще осъществя общината по програмата за трансгранично съдействие, са „ Консервация и реституция на „ Сводест мост “ над р.Олудере – недвижима културна полезност. “ и „ Реконструкция на зона за публичен отдих „ Парк Димана Данева “ гр. Харманли – Етап I: реорганизация на алейна мрежа. “.
Известният като " Гърбавия мост " ще бъде реставриран, с цел да придобие своя първичен образ и да се резервира в годините достоверната му конструкция. Ще бъде сложено и в допълнение осветяване в настилката при мраморния надпис. Така мостът ще се трансформира в атракция за града и неговите поданици и посетители. Проектът е с общ бюджет от 499 929,46 евро, реализирайки се взаимно с „ Асоциацията за разпространение на Одрин и туризма в Одрин ”, от които 382 527,66 евро, ще бъдат предоставени на Община Харманли.
В парк " Димана Данева " ще бъде актуализирана настилката на алейната мрежа – пешеходни и автомобилни артерии. Ще се построи паркинг и площадка с опция за слагане на сцена за осъществяване на разнообразни събития в града. Ще бъдат сложени нови пейки, кошчета за боклуци и маси с пейки за пикник.
Проектът се осъществя с водещ сътрудник Община Инедже и е на обща стойност 499 678.90 евро. От тях 283 152.60 евро, са за дейностите, планувани за Община Харманли./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР