Община Гоце Делчев и Народно читалище Просвета - 1865 гр.

...
Община Гоце Делчев и Народно читалище Просвета - 1865 гр.
Коментари Харесай

Международният ден на танца събира в Гоце Делчев състави от България, Северна Македония и Турция

Община Гоце Делчев и Народно читалище „ Просвета - 1865 ” гр. Гоце Делчев, провеждат за поредна година празнично отбелязване на Международния ден на танца. Събитието ще се организира в гр. Гоце Делчев на 29 и 30 април 2023 година /събота и неделя/, като това ще бъде неговото четиринадесето издание.
В Гоце Делчев, отбелязването на Международния ден на танца към този момент се трансформира в традиция. Всяка година танцови сформира от региона, страната и чужбина, демонстрират своите умения и се веселят дружно в името на танца.

Програмата за отбелязване на Международния ден на танца ще продължи 2 дни. През първия ден в събота, 29 април, ще се състои обичайното и доста атрактивно дефиле на участниците. Тази година то ще стартира в 17:00 часа от площад „ Македония “ и ще приключи на площад „ Гоце Делчев “. След това ще бъде концертът на всички участващи сформира, които тази година са общо 19 на брой. През втория ден в неделя, 30 април, ще има открит урок по проучване на български хорả в Градския парк.
Тази година специфични участници в танцовото събитие са Фолклорен танцов отбор при община Нилюфер, гр. Бурса, Република Турция; КУД „ Ефрем Каранов “ гр. Кратово, Република Северна Македония и Неврокопски отбор за национални песни и танци - гр. Гоце Делчев. След големия интерес предходната година, в тазгодишното шествие още веднъж ще се включат представители на детски и образователни заведения в община Гоце Делчев.

П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР