Община Главиница започна изграждането на шест детски площадки в селата

...
Община Главиница започна изграждането на шест детски площадки в селата
Коментари Харесай

Община Главиница започна изграждането на шест детски площадки в различни населени места

Община Главиница стартира построяването на шест детски площадки в селата Зафирово, Коларово, Зебил, Звенимир, Падина и Стефан Караджа. Това заяви кметът на общината Неждет Джевдет, съобщи Българска телеграфна агенция.

Площадките ще бъдат оборудвани с съвременни уреди, които дават отговор на европейските условия. Ще бъде сложена ограда и ударопоглъщаща настилка. Освен уреди за игра, съобразени с възрастта на децата, на детските кътове ще има пейки и кошчета за боклуци за улеснение на придружителите.

Новите придобивки би трябвало да са приключени до края на август, като цената им е към 310 хиляди лв.. Средствата са обезпечени от Държавен фонд „ Земеделие “, посредством Местна инициативна група " Главиница - Ситово - Крайдунавска Добруджа ".

„ Политиката за създаване на детски площадки в обитаемоте места на общината ще продължи и след приключването на този план. До края на годината такива ще бъдат построени в още три обитаеми места - град Главиница, селата Долно Ряхово и Зарица “, сподели кметът на общината.

Община Главиница обичайно поставя грижи за локалните деца и възпитаници. Наскоро бе изцяло реновирана детската градина „ Св. Св. Кирил и Методий “ в общинския център. В ремонта бяха вложени над 130 хиляди лв.. В постройката на детското заведение бяха въведени ограничения за енергийна успеваемост, а в двора бяха построени четири нови площадки за игра.

През тази образователна година в общината бе въведено гратис хранене за децата в двете общински учебни заведения - Средноучилище " Васил Левски " в Главиница и Основно учебно заведение " Иван Вазов " в село Зафирово. Храната се подготвя по личен режим в кухните на образователните заведения, а продуктите се доставят от реализатори, определени след извършена процедура по Закона за публичните поръчки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР