Община Габрово постави началото на депозитната система за обратно приемане

...
Община Габрово постави началото на депозитната система за обратно приемане
Коментари Харесай

Вече има две вендинг машини за отпадъци в Габрово

Община Габрово сложи началото на депозитната система за назад приемане на отпадъчни материали.

Чрез осъществяването на проект , финансиран посредством оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “ са закупени два вендинг автомата, осигуряващи приемане на ненужни бутилки и кенчета.

От в началото заложена в плана единствено една машина, сега Община Габрово разполага с две функциониращи уреди. Закупуването на втори вендиг автомат стана допустимо с помощта на икономисан запас от другите действия в плана, както и след процедура за координиране с ръководещия орган на ОПОС.

Депозитните вендинг машини одобряват пластмасови бутилки “PET ” и алуминиеви кенчета „ CANS ”, оборудвани са с екрани, на които се пресъздават инструкциите за употребата и информация за предадените отпадъчни първични материали.

Прецизното сепариране на материалите е допустимо посредством система за различаване на опаковките по баркод и форма, като скоростта на приемане на отпадъците е до 40 продукта в минута.

Съоръженията дават опция за елементарно и комфортно предаване на рециклируемите боклуци, като е планувана и система за бонифициране на потребителите посредством разнообразни екологични материали.

Депозитната вендинг система ще увеличи качеството на разделно събраните материали, ще усили преработването и ще способства за поощряване на потребителите да предават отпадъците си, спазвайки правилата на разделното събиране.

Вендинг автоматите ще бъдат демонстрирани по време на екологичния семинар , проведен от Община Габрово на 8 април. в Ритуалната зала в постройката на администрацията, 10:00 часа.

След екологичното събитие вендинг автоматите ще бъдат ситуирани тук-там с необятен публичен достъп - спортна зала „ Орловец “ и стадион „ Христо Ботев “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР