Община Габрово е домакин на регионална среща на секретарите на

...
Община Габрово е домакин на регионална среща на секретарите на
Коментари Харесай

Габрово е домакин на регионална среща на секретарите на общини

Община Габрово е хазаин на районна среща на секретарите на общини от областите Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана и Плевен, проведена от Националната асоциация на секретарите на общини в Република България /НАСО РБ/.

По време на откриването Валя Радева, ръководител на УС на НАСО, акцентира, че концепцията на срещата е да се обсъдят значими въпроси и настоящи цели, да се очертаят направления за бъдещо единодушие и по какъв начин членовете на Асоцияцията да продължат активността си по разрешаване на общите за всички проблеми. „ Предстои ни година, изпълнена с задължения, които са директно свързани с работата ни като секретари. Сега е моментът да търсим решения, с цел да улесним работата си, както нашата, по този начин и на администрацията. “ – сподели още Радева.

Едно от провокациите, които предстоят през актуалната година пред общините е обвързвано с организационно-техническата подготовка на изборите за народни представители, а по-късно и за локалните избори през м. октомври. Затова посетител на районната среща е адв. Мария Недева, ръководител на РИК - Габрово, правист със забележителен професионален опит в общинска администрация и юрист от Адвокатска гилдия – Габрово. В полемика с нея ще бъдат разисквани промените в Изборния кодекс, новите моменти и практическите въпроси, свързани с организационно-техническата подготовка на идните на 02.04.2023 година избори за народни представители, с които всекидневно се сблъскват секретарите на общините в работата си.

Освен тематиката за изборите, членовете на НАСО ще обсъдят и други настоящи въпроси в работата си, по какъв начин дружно да вземат решение сходни проблеми, какви достижения имат и въведени положителни практики по места.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР