Община Добрич ще въведе нова електронна система за платено паркиране

...
Община Добрич ще въведе нова електронна система за платено паркиране
Коментари Харесай

Община Добрич: Въвежда се електронна система за заплащане на платените зони за паркиране

Община Добрич ще вкара нова електронна система за платено паркиране в избраните за тази цел места, след глобата на Общински съвет град Добрич. 

Какво би трябвало да знаят жителите?

Работното време на зоните за платено паркиране е от 08.00 до 17.00 часа. Цената за 1 час престой е 1.00 лев с включено Данък добавена стойност. Начинът на заплащане е:
Самотаксуване със SMS;Електронен ваучър за краткотрайно паркиране;Мобилно приложение.
1. Клиентите на Българските мобилни оператори могат да заплатят престоя си в Зоните за платено паркиране, посредством изпращане на SMS, съдържащ държавния регистрационен номер на автомобила, на къс номер 1358.

С един SMS, Вие заплащате 1 час престой в Зоните за платено паркиране. Стойността на самия SMS се дефинира в сходство с съответния тарифен проект към Вашия мобилен оператор.

SMS за самотаксуване следва да бъде изпратен незабавно, след паркиране на автомобила на паркомясто в Зона за платено паркиране. Системата автоматизирано ще върне отговор посредством SMS за статуса на поръчката за паркиране. Проверявайте наличието на SMS, който би трябвало да съдържа държавния регистрационен номер на автомобила: Пример: ТХ 1234 АВ

2. Електронен ваучър за краткотрайно паркиране – Всеки жител или посетител на Добрич може да закупи електронен ваучър за краткотрайно паркиране от магазини/търговски обекти, обозначени със знак, че това е обект за разплащане в брой на паркиране в Синя зона. Обектите за заплащане в брой ще бъдат маркирани във виртуална карта, която ще бъде оповестена в интернет – страницата на Община град Добрич –.

3. Мобилното приложение дава опция за избиране на интервал за паркиране сред 1 и 8 часа. Също по този начин можете да запазите номерата на разнообразни коли за бърз достъп.

Друг тип паркиране и месечни абонаменти:

Платено паркиране по непрекъснат и сегашен адрес – Цената за паркиране в режим на паркиране „ Платено паркиране по непрекъснат и сегашен адрес “ е 18.00 лв. с Данък добавена стойност. Ползва се 10% отстъпка при предплащане за 12 месеца – 198.00 лева с Данък добавена стойност. Необходимото заявление ще може да се изтегли от

Месечен абонамент

МПС, за което е заплатена такса „ Месечен абонамент “ може да стопира безграничен брой пъти и за безкрайно време в зоните за платено паркиране. Цената за месечния абонамент е 100 лв. с Данък добавена стойност на месец. Ползва се 10% отстъпка при предплащане за 12 месеца.

Месечен абонамент за регион – МПС, за което е заплатена такса „ Месечен абонамент за регион “ може да стопира безграничен брой пъти и за безкрайно време в границите на един определен от него регион. Цената е 60 лева с Данък добавена стойност. Може да се употребява 10% при предплащане за 12 месеца.

Служебен абонамент – На улици, площади, паркинги и други терени общинска благосъстоятелност, може да се вкарва режим на паркиране „ Служебен абонамент “ против възнаграждение от притежатели, позлватели и/или наематели на нежилищни парцели. Разрешените места за паркиране се алармират по понятен метод, указващ че паркомястото е платено „ Служебен абонамент “. Сигнализирането и маркирането се прави от ползвателя за негова сметка, чрез съответния пътен знак и по избор с преносима портативна табела. Цената за „ Служебен абонамент “ е 90.00 лв. с Данък добавена стойност за един месец. 10% отстъпка при предплащане за 12 месеца.

Всички нужни документи като заявки и др, както и изискванията за платено паркиране ще бъдат оповестени на интернет – страницата на Община град Добрич –
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР