Община Чипровци обяви частично бедствено положение заради проблеми с инфраструктурата

...
Община Чипровци обяви частично бедствено положение заради проблеми с инфраструктурата
Коментари Харесай

Частично бедствено положение в Чипровци: Защо след дъждовете се налага да пренасят дете на ръце?

Община Чипровци разгласи отчасти бедствено състояние поради проблеми с инфраструктурата след пороите. В село Горна Ковачица са наранени мостове и улици. Жителите недоволстват и упорстват да бъдат подхванати ограничения за сигурността им. 

Пороят на 24 против 25 юни аргументи наводнения и в два квартала на Монтана

„ Всичко стартира на 4 юни при следващия изобилен дъжд. Мостът се подкопа, беше дребна вредата. Сигнализирах общината. Казали са, че няма вреди и вреди за нас. Дни по-късно виждаме мостът в какво положение е. Писна ни от безхаберието. Този мост, в случай че падне, към този момент нямаме мостове “, споделя Анжелика, гражданин на селото. 

Мостът е злепоставен, откакто реката под него прелива. Тя залива дворове и наводнява къщи, а във водата попада автомобил, който е влачен 100 метра. 

Отново усложнена конюнктура и наводнени къщи поради проливния дъжд в Северозапада

„ В нашата компетентност беше да съставим комисия и да я подадем към бедствия и повреди. Казват пари ще получите, с цел да изградите вашите мостове. Бях при премиера Денков, който сподели, че в бюджета ще се гласоподават 120 милиона лв.. Дали ще ни огрее – не знам. По-лесно е да спрем дъжда, в сравнение с да се доберем до пари от междуведомствената комисия “, кметът на община Чипровци Пламен Петков.

От другата страна на реката живеят три фамилии, които нямат достъп. Едно от фамилиите даже се постанова да придвижва детето си на ръце през реката, защото се опасява да го пусне по моста.

Отводняването на подлеза стартира още през нощта

Според жителите на селото водата се събира освен поради дъждовете, само че и поради коловозите, направени след сечта на дървета.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР