Община Чипровци обяви частично бедствено положение, информира БиТиВи. Пороите от

...
Община Чипровци обяви частично бедствено положение, информира БиТиВи. Пороите от
Коментари Харесай

Обявиха частично бедствено положение в община Чипровци

Община Чипровци разгласи отчасти бедствено състояние , осведоми БиТиВи. Пороите от миналите дни са предизвикали съществени проблеми с инфраструктурата. Мостове и улици са тежко наранени в село Горна Ковачевица.

По думите на локалните поданици проблемите са почнали още при започване на месец юни, откакто мостът се е подкопал вследствие на проливните дъждове. Те сигнализират, че в случай че оборудването рухне, Горна Ковачевица ще остане откъсната от света.

Мостът е мощно злепоставен, откакто реката под него преля и наводни няколко къщи в селото.

Кметът на община Чипровци Пламен Петков съобщи, че в неговата компетентност е било да сформира комисия и да я подаде към бедствия и повреди. Той акцентира, че се е срещнал с премиера Николай Денков, който е оповестил, че ще се гласоподават 120 млн. лева за засегнатите региони. " Не знам дали ще ни огрее. По-лесно е да спрем дъжда, от едвам се доберем до пари от междуведомствената комисия ", сподели още той.

Припомняме, че по-рано този месец проливните дъждове предизвикаха огромни вреди в северозападна България. В бе оповестено бедствено състояние. Сходно бе ситуацията в общините.
 Община Лом разгласи отчасти бедствено състояние
Община Лом разгласи отчасти бедствено състояние

Заради наводнения и опустошения на пътната инфраструктура след проливни дъждове в неделя
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР