Община Банско ще отбележи 24 май - Денят на Светите

...
Община Банско ще отбележи 24 май - Денят на Светите
Коментари Харесай

Банско ще отбележи тържествено 24 май

Община Банско ще означи 24 май - Денят на Светите братя Кирил и Методий, на славянската книжовност, и на българската култура и просвета, с тържествено честване, оповестиха от Общината.
На най-величествения празник, отдаден на българската нематериалност, ще се включат всички културни и просветителни институции с богата стратегия, формирана от самите деца и възпитаници. Детските сформира към Читалище „ Никола Вапцаров” – Банско – Танцова групировка „ Веселие” и ТА „ Забавление”, състав „ Арт денс”, „ Силвана денс”, изпълнителите към фолклорна група „ Банска младост, както и вокалната група към СУ „ Неофит Рилски”, ще изпълнят централния градски площад с празнични звуци и приповдигнато въодушевление. Честването е планувано за 11 ч., като обичайно на най-българския празник, публично ще бъдат оповестени отличилите се възпитаници и учители през миналата образователна година. Те ще бъдат наградени персонално от кмета Георги Икономов и приветствани от локалната общност.

Празничният майски ден ще приключи уместно с изпращането на зрелостниците на Община Банско. Красивото шествие от щастливи зрелостници ще премине под цветните арки, които ще украсят площадното пространство в тяхна чест. Гордите родители, близки и поданици на града, ще могат да ги поздравят и да им пожелаят попътен вятър в живота от 20:00 ч. на пл. „ Никола Вапцаров”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР