Обществото Врил комбинирало политическите идеали на Илюминатите с хиндуисткия мистицизъм,

...
Обществото Врил комбинирало политическите идеали на Илюминатите с хиндуисткия мистицизъм,
Коментари Харесай

Тайното общество Врил

Обществото Врил комбинирало политическите идеали на Илюминатите с хиндуисткия мистицизъм, теософията и Кабала. Това е първата немска националистическа група, която употребява свастиката като емблема, свързваща източния и западния окултизъм.

Последователите на обществото вярвали в утопията за под земята социалистически матриархат, ръководен от възвишени същества, които са овладели мистериозната сила, наречена Врил.

Идеята за тайното общество безусловно идва от романа на Булър Литън „ Идващата раса “. Книгата разказва извънредно напреднала раса от хора, постигнали големи неща и наподобяващи на богове. Но те се криели в пещери в центъра на Земята. Скоро щели да излязат и да завладеят света.

Последователите на Врил вярвали, че имат скрито знание, което щяло да им разреши да трансформират расата си и да станат равни на тези, скрити в недрата на Земята. Щели да се трансформират посредством способи за централизация и цялостна система за вътрешна гимнастика.

Тези техники евентуално са основани на духовните извършения на Игнатий Лойола. Йезуитските способи за централизация и визуализация са сходни на доста окултни учения, изключително при шаманските ритуали и тибетския будизъм. Нацистите считали, че тези способи са предадени непосредствено от античните атланти.

В обществото се вярвало, че който стане стопанин на силата Врил, ще стане и стопанин на себе си, както и на целия свят. Подземната цивилизация щяла да излезе на повърхността и в случай че не са тяхното равнище и не създадат съюз с нея, човечеството щяло да попадне под иго.

Вулф Шварцвалер, който е създател на книгата „ Непознатият Хитлер “, написа:

„ В Берлин, Хаусхофер основава обществото Врил. Целта на ложата е да се изследва произхода на арийската раса и да се вършат извършения за пробуждане на силите Врил. Хаусхофер е имал контакти с секрети тибетски ложи, които имали тайната на „ свръхчовека “. В това общество влизали Хитлер, Розенберг, Химлер, Гьоринг и персоналният лекар на Хитлер – Теодор Морел. „

Последователите на ложата вярвали, че силата Врил идва от Черното слънце – голяма топка от първична материя, която би трябвало да се намира в центъра на Земята. Също по този начин се считало, че арийците са същинските биологични потомци на Черното слънце.

Точно тук нещата стават рискови. Когато става въпрос за подбрана и „ просветена “ класа, която е над елементарното общество, безспорно ще стане въпрос и за расизъм и класизъм, в тази ситуация фалшифициран с фашизъм.

Вероятно, най-интересните изказвания, свързани с обществото Врил и неговото отклонение Туле, са легендите за тайната неонацистка НЛО стратегия. Има вярвания, че благодарение на извънземен разсъдък нацистите съумели да основат антигравитационни летални апарати и галактически станции. В същото време, извънземните трябвало да разпространят концепциите и вярванията на Врил в немското общество.

Много хора считат, че силата Врил съществува в действителност и настояват, че са я откривали без значение от книгата на Литън. Също по този начин, се счита, че е допустимо тази книга да е предизвестие за същинска опасност от подземни развити цивилизации.

Conspiracy Archive

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР