Общественото мнение на българина по въпросите на ЛГБТИ хората, семейството

...
Общественото мнение на българина по въпросите на ЛГБТИ хората, семейството
Коментари Харесай

”Алфа Рисърч”: Скептичните нагласи спрямо ЛГБТИ общността се променят

Общественото мнение на българина по въпросите на ЛГБТИ хората, фамилията и пола продължава да е доминирано от обичайни стандарти, само че въпреки и постепенно, скептичните настройки се трансформират, основно поради персоналното прекарване и допир на хората с тематиката, демонстрира резюме на резултатите.

 

Националното представително изследване е осъществено от организация „ Алфа Рисърч “ в интервала 12 – 20 април 2023г. измежду 1000 пълнолетни поданици в цялата страна.

 

Проучването е направено по поръчка на фондация GLAS и е финансирано от ILGA-Europe по плана Bursting the Bubble в партньорство с фондациите Bilitis и Single Step.

 

42% от пълнолетните поданици на страната не биха трансформирали отношението си към собствен непосредствен, в случай че схванат, че е ЛГБТИ, 36% биха реагирали отрицателно. 43% считат себе си за толерантни към ЛГБТИ хората, против 46% на противоположната позиция. Всеки трети декларира, че би се чувствал удобно да работи с ЛГБТИ човек, a 34% от жителите поддържат концепцията общественото подбудителство към ненавист по отношение на ЛГБТИ хората да се санкционира като закононарушение, демонстрират данните.

 

В прессъобщението се показва, че изследването удостоверява открита в предходни години наклонност - колкото повече директни усещания и контакти с ЛГБТИ са имали интервюираните, толкоз са по-склонни да превъзмогнат бариерите, спуснати от преобладаващите стандарти. Затова с повече схващане и приемане към ЛГБТИ се открояват поданици на огромните градове, високо образовани, млади и междинни генерации. И назад, жителите на дребните обитаеми места, по-възрастните генерации и хората с по-ниско обучение са измежду дистанцираните и най-силно споделящи отрицателни настройки. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР