Обществено представяне и обсъждане на проект на правилник за дейността

...
Обществено представяне и обсъждане на проект на правилник за дейността
Коментари Харесай

Предстои обществено обсъждане на правилник за финансиране на местни инициативи в Търговище

Обществено показване и разискване на план на устав за активността на фонд за поддръжка на локални начинания ще се състои в Търговище на 23 юни.

Началото е в 17.00 ч., в зала 74 на Община Търговище.

Проектът ще бъде показан от секретаря на Общината – Христалина Халачева, Емилия Лисичкова от „ Платформа АГОРА “, които съфинансират фонда, както и основният специалист в администрацията Петя Стоянова.

Поканени да участват са представители на неправителствения бранш, читалища, просветителни и културни институции, шефове на етажна благосъстоятелност, кметове на кметства, както и всички заинтригувани лица.

Припомняме, че фондът ще финансира начинания, насърчаващи развиването на гражданското общество и възстановяване на средата и качеството на живот. Предвижда се всяка година да бъдат оповестени насоки за кандидатстване, в които ще бъдат записани предпочитани области за финансиране. Ще се дефинира и оптималната сума, която ще се отпуска по линия на фонда. Намерението на общинската администрация е в началото вниманието да бъде ориентирано към планове, свързани с възстановяване на градската среда. Максималната сума, която ще се отпуска на план, се планува да е 2500 лева

Освен по време на разискването, жителите могат да дават своите оферти и документално. Мнения, рекомендации и мнения се одобряват в период до 27 юни, на e-mail: или в Центъра за административно обслужване на Общината.

Проектът на устав е оповестен в уеб страницата на Община Търговище:
https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/municipal-council/normative.acts.projects/PPravilnikFMI.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР