Общественият защитник Диана Ковачева е изпратила писмо до председателя на

...
Общественият защитник Диана Ковачева е изпратила писмо до председателя на
Коментари Харесай

Омбудсманът: Софиянци да не плащат парното за март

Общественият бранител Диана Ковачева е изпратила писмо до ръководителя на КЕВР Иван Иванов, в което упорства мартенските сметки за парно на софиянци да бъдат платени след тяхното преизчисляване. Повод за настояването са тъжби на консуматори до омбудсмана, които настояват, че фактурите за предишния месец са безпричинно повишени.

Искането на омбудсмана пристигна един ден откакто стана ясно, че регулаторът ще ревизира столичната топлофикация  поради сигнали на консуматори за повишени сметки за месец март.

„ В изискванията на основателни подозрения за погрешно изчислени планирани сметки, както и в изключителната обстановка, при която хората имат справедливи усложнения да заплащат битовите си сметки, КЕВР да даде опция на потребителите да заплатят сметките за парно март едвам откакто те бъдат изчислени вярно “, написа Ковачева до енергийния регулатор.

Тя добавя, че „ внезапното нарастване на  фактурите за предишния месец е неточно и неясно и поради обстоятелството, че сметките през отоплителния интервал са планирани - на база потребено количество топлинна сила за предходния регистриран интервал “.

В умозаключение публичният медиатор показва, че чака от регулатора справедлива и безпристрастна проверка  на сметките, за резултатите от която Ковачева желае да бъде известена.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР