Общественият ефект от дебата за Истанбулската конвенция е сериозен -

...
Общественият ефект от дебата за Истанбулската конвенция е сериозен -
Коментари Харесай

Силно неодобрение на Истанбулската конвенция, пълна подкрепа за проверките на богатите

Общественият резултат от дебата за Истанбулската спогодба е сериозен - голямата част от пълнолетните българи се оказват въвлечени в него. Сериозно е неодобрението към документа. Други тематики от обществения спор в последните дни обаче срещат утвърждение – да вземем за пример, инспекциите на способените органи в разнообразни браншове. Това са резултатите от изследване на „ Галъп интернешънъл “, без значение от външно финансиране. Сондажът е извършен сред 2 и 9 февруари измежду 801 души по специфичната панелна методика, която обезпечава допустимо най-висока представителност на данните.

86% са чули за Истанбулската спогодба. Това на процедура значи всички. Сред чувалите 58% не утвърждават България да я одобри, а 19% утвърждават България да одобри документа. Съотношението е почти три към едно. Останалите се двоумят. Във всички обществени групи доминира отрицанието. Известно изключение са последователите на ГЕРБ, където близо една трета одобряват конвенцията, а две пети въпреки всичко я отхвърлят.

Разбира се, по този въпрос надали има голяма осведоменост, само че в такива публични полемики е значимо да се ревизира най-много какъв облик се е основал. Общият имидж на конвенцията явно е отрицателен за българите.

От тематиките от последните дни очевидно съществено се поддържат най-много другите видове инспекции на съответните контролни органи – инспекции на имущество, инспекции на кметове, инспекциите в железниците и така нататък Например, 78% споделят мнението, че в никакъв случай не е късно да се ревизира нечие благосъстояние. 20% обаче считат, че към този момент е доста късно.

По мотив скорошните разкрития във връзка с железниците, респондентите бяха помолени да дадат цялостна оценка на БДЖ по скалата от 2 до 6. Средната оценка е 3.2. Тя е много невисок отзив за общото положение на железниците, въпреки и да не е безнадеждно неприятен. Обществото е абсолютно според, че ситуацията с сходни системи като железниците е прекомерно тежко, само че дава и шансове за коригиране.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР