Училището започва, но много райони нямат достатъчно шофьори на автобуси за своите ученици

...
Обществените училищни райони имат проблеми с наемането на шофьори на
Коментари Харесай

Обществените училищни райони имат проблеми с наемането на шофьори на автобуси отново тази година, във време, когато новата учебна година току-що е започнала или ще скоро ще бъде в ход.

В градове като Чикаго, Луисвил и Тампа, където учебната година започва през август, районните власти са изпратили писма до родителите с молба да карат учениците си в клас или ги предупреждават, че първите няколко седмици от класа може да бъде трудно поради недостиг на водачи.

Окръзите в Колорадо, Масачузетс и Пенсилвания също съобщават за недостиг на шофьори, според местни доклади на CBS News. Проблемите с автобусния транспорт, пред които е изправен районът днес, са продължение на националния недостиг на шофьори, който започна скоро след като нацията започна да излиза от пандемията на коронавирус.

Страхотна работа": Масовите градове набират шофьори на автобуси на фона на националния недостиг Автобусните компании все още се борят с недостига на шофьори Цялата полиция в този град в Минесота подаде оставка заради ниското заплащане

"Имахме повече от 900 само преди няколко години преди COVID, но оттогава ги губят, подобно на други големи области в цялата страна“, каза Марк Хебърт, говорител на област, пред CBS MoneyWatch.

Около 70% от учениците в държавните училища в Луисвил разчитат на училищни автобуси за транспорт. Много часове в областта бяха отменени миналата седмица поради недостиг на шофьори.

Флорида също се бори да намери шофьори. В окръзите Брауърд и Маями-Дейд училищните райони се нуждаят от около 100 шофьори, съобщи CBS News Miami.

200 свободни работни места за шофьори на автобуси

Междувременно държавните училища на окръг Хилсбъро в Тампа имат около 200 свободни работни места за шофьори на автобуси и „все още активно наемат работа“, каза говорителят на HCPS Дженифър Холтън пред CBS MoneyWatch. Областта стартира маркетингова кампания през лятото, целяща да помогне за повишаване на интереса към шофирането на автобуси, каза тя.

Междувременно настоящите 634 шофьори в областта работят двойно, за да компенсират общо 837 автобусни маршрута в целия окръг.

"Няма конкретна причина, поради която е било трудно да се наемат шофьори", каза Холтън. „Знаем, че училищните квартали в цялата страна се справят с недостиг, така че не е специфично за една област на страната.“

$21 на час

Недостигът на шофьори в държавните училища на окръг Албемарл в Шарлотсвил, Вирджиния отчасти се дължи на допълнителни 3000 ученици, които поискаха автобусен транспорт за тази предстояща година.

„С пълен персонал имаме нужда от около 160 шофьори на автобуси и в момента ни липсват около 12“, каза Фил Джарамита, областен говорител, пред CBS MoneyWatch. „Това означава, че 12 маршрута са отворени, без назначен шофьор. Студентите, които живеят по тези маршрути, са поставени в списък с чакащи, докато бъдат наети нови шофьори или можем да преконфигурираме автобусните маршрути.“

Giaramita каза, че недостигът на шофьори в областта започна по време на пандемията, но продължи, въпреки че служителите повишиха заплатите на шофьорите до приблизително 21 долара на час. Въпреки този ход е трудно да се наемат шофьори, защото повечето от тях избират по-високоплатени работни места с по-добри предимства, добави той.

„За да ви дадем представа колко конкурентен е пазарът, наскоро загубихме шофьор в полза на частен бизнес, който даде на шофьора, като стимул, жилище без наем“, каза той. „Трудно е да се конкурираме с това, но представа колко интензивна е конкуренцията за всеки с шофьорска книжка за професионална употреба.“

Ограничаване на автобусните услуги

Държавните училища в Чикаго имат около 681 шофьори на автобуси на персонал, но все още се нуждаят от още 1300 - в идеалния случай преди началото на първия ден на 21 август, съобщи CBS News Chicago. Шофьорите там правят между 20 и 25 долара на час. Без допълнителна помощ служителите на окръг Чикаго казаха, че ще бъдат принудени да ограничат автобусните услуги до ученици с различни учебни нужди, ученици във временни ситуации на живот и общообразователни ученици, които посещават едно и също училище като различен обучаем или брат или сестра.

Да си шофьор на училищен автобус не е жизнеспособна опция за хора, които търсят работа на пълен работен ден, тъй като повечето позиции за шофиране на автобус изискват 25 до 35 часа седмично. Намирането на квалифицирана работа е друго предизвикателство, тъй като всички щати изискват шофьорите да имат търговска шофьорска книжка (CDL), за да управляват автобус.

В Пенсилвания Тим Крис, президент на Krise Transportation, който предоставя автобусни услуги за 26 училищни района в целия щат, каза, че друго предизвикателство е намирането на хора, които работят добре с деца.

„Това е първото нещо, което виждат всеки ден, първият човек, и ние искаме те да имат положително изживяване, когато се возят в автобуса до и от училище“, каза той пред CBS News през Zoom.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР