Обществената поръчка за реализирането на пробива под Водната палата вече

...
Обществената поръчка за реализирането на пробива под Водната палата вече
Коментари Харесай

Пуснаха поръчката за пробива под Водната палата на инженеринг, строят го за 600 дни

Обществената поръчка за реализирането на пробива под Водната палата към този момент е пусната и забележима в профила на купувача. Тя е на стойност от 9,280 млн. лв. с Данък добавена стойност, като предложения ще се събират до 31 декември. Кръстовището на две равнища е и първият обект от заема от 40 милиона лв. за инфраструктура.

Впечатление прави, че поръчката е на инженеринг. Това значи, че компанията ще направи и работен план за пробива. Той имаше направено техническо задание, което бе платено от Община Пловдив през 2013 година.

Тогава софийската компания Вектор бул създаде плана на три стадия, като първият е построен – кръговото кръстовище, което е и сега на „ Цар Борис III Обединител” с „ Марица – Юг”. За прекосяването на две равнища от компанията са изготвили 13 разновидността.

Вероятно повода за инженеринга е, че планът е на 8 години и актуализацията му ще бъде извънредно комплицирана. На процедура компанията реализатор ще даде и решение по какъв начин да се минава през кръстовището. Вариантите са с кръговото кръстовище в този момент на второто равнище,или кръстовище без леви завои, или със светофари във всички посоки.

Комисията, която ще прави оценка компаниите, ще подреди предложенията по съответствие 60/40 най-ниска цена/качество на техническото предложение.

Изпълнителят на плана ще би трябвало да направи пробив с общата дължина е 540 метра, от която 49 метра подлез. В сумата са включени и всички развръзки. Срокът за осъществяване е до 600 дни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР