Обществената поръчка за новата сграда на ОУ Княз Александър Iе

...
Обществената поръчка за новата сграда на ОУ Княз Александър Iе
Коментари Харесай

Прекратиха поръчката за сградата на ОУ „Княз Александър” I, прехвърлиха 3 млн. лева към друго училище

Обществената поръчка за новата постройка на ОУ „ Княз Александър I ”е прекъсната след съглашение с определената компания реализатор, съобщи зам.-кметът по обучение Владимир Темелков. Стойността на плана бе 8,5 млн. лв., като след дълги правосъдни каузи бе определен за реализатор консорциум сред хасковската компания „ Аква конструкт груп ” и варненската „ Одесосстрой ”. Повече от 8 месеца обаче контракт по този начин и не бе подписан.
Прочетете още
Така в последна сметка компанията и Община Пловдив са се разбрали поръчката да се приключи без да се жали в Комисия за защита на конкуренцията това решение. Зам.-кметът съобщи, че три милиона от 5-те отпуснати от страната ще бъдат трансферирани реконструкцията и създаване на физкултурен салон на ОУ „ Яне Сандански ”, само че другите два милиона лв. ще бъдат изгубени от Община Пловдив.

Сградата на учебното заведение, което се обитава в Хуманитарната гимназия, въпреки всичко е вкарана в ново предложение към Министерството на образованието за финансиране. Тя е в листата дружно с Математическата гимназия и новата постройка на СУ „ Патриарх Евтимий ” зад мол Пловдив, а бюджетът е 22,5 млн. лв. – по 7,5 млн. лв. на учебно заведение.  Средствата, изключително за новия кампус на МГ-то няма да са задоволителни, само че за първия стадий ще стигнат, а по-късно Община Пловдив ще търси в допълнение финансиране.

В 9-те плана към МОН са заложени още три нови детски ясли - в " Северен " зад учебно заведение " Пейо Яворов " с 4 нови групи, в " Тракия " до   " Акваленд " за 8 групи и в " Южен " на бул. „ Александър Стамболийски ”.

До 60 дни се чака отговор от МОН дали плановете са утвърдени.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР