Обществена поръчка за доставка на мамограф и апаратура за телемедицина

...
Обществена поръчка за доставка на мамограф и апаратура за телемедицина
Коментари Харесай

Мамограф и апаратура за телемедицина поръча община Златоград

Обществена поръчка за доставка на мамограф и инсталация за телемедицина разгласи община Златоград. Тя е на обща стойност съвсем 132 хиляди лв. без Данък добавена стойност .
Заедно с мамографската уредба са поръчани план за помещението, където ще бъде ситуирана, монтаж и авансово изпитване на апаратурата по правила на производителя. Спечелилият поръчката би трябвало да изготви документите за издаване на лицензия от Агенцията за нуклеарна отбрана, да образова личния състав за работа с нея.
Отделно от това се чака доставка и на здравно съоръжение, което мери кръвно налягане, пулс, температура, регулярност на пулса, скорост на дишане SPO2, 1-клетъчна ЕКГ, глюкомери и други
Предназначението на това съоръжение е за жителите на община Златоград, медицински центрове и медицински личен състав като част от системата, така наречен „ телемедицина”.
Финансирането на апаратурата и оборудването е обезпечено с план „ e-Social Health Care” с акроним „ e-SOHECA” по Програма за трансгранично съдействие Гърция – България.
Припомняме, че преди дни клиничната лаборатория в общинската болница „ Проф. доктор Асен Шопов “ в Златоград получи нов Кръвно-газов анализатор EASYBLOODGAS, чиято стойност с Данък добавена стойност е 7140 лв..
Апаратурата е подаяние от „ БУЛТЕКС 99 “ ЕООД, представлявано от Стефан Славчев Башев.
Кръвно-газовият анализатор към този момент е въведен в употреба. Според началника на клиничната лаборатория доктор Асен Емилов апаратът прави непосредствено премерване на pH (активност на водородните йони), PO2 (парциално налягане на кислорода), PCO2 (парциално налягане на въглероден диоксид) и още 11 изследвани параметри с къси периоди за приемането им.
Изследванията на пациентите могат да се правят по контракт с НЗОК и здравно осигурителни фондове или да се заплащат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР