Общата ваканция за всички училища е заради грипния вирус от

...
Общата ваканция за всички училища е заради грипния вирус от
Коментари Харесай

Няма да удължават общата грипна ваканция за учениците, но решава се по области

" Общата почивка за всички учебни заведения е поради грипния вирус от вид Б. Най-вероятно няма да бъде удължена като обща. В обособени области, според от епидемиологичната обстановка, може да бъде удължена. Пловдив за взели такова решение. Във Велико Търново още предходната седмица взеха това решение ", разгласи в ефира на " Здравей, България " по Нова телевизия министърът на образованието Красимир Вълчев.

" Ден за ден се взема решение, както споделих. Не е изключено ваканцията за София да се удължи до петък. Общата почивка обаче отпада ", добави той.

Вълчев разяснява и опцията пропуснатият материал да бъде наваксан с анулация на пролетната почивка.

" Мислим върху всички разновидности, само че този вид е на дневен ред. Средно 10 са дните, в които децата са отсъствали. В системата има запас в образователните стратегии за преструктурирани. Това ще е за сметка на упражненията, които се организират ", изясни министърът.

В момента не се разисква взимане на пролетната почивка за образователно време, сподели Вълчев. Средно 10-12 са дните, които децата са отсъствали, преструктурират се стратегиите и към момента образователният материал може да бъде взет, ще е за сметка на упражненията, изясни той.

Не се обмисля удължение на образователната година, нито смяна на датите за матурата, по-скоро от изпитния материал щели да отпаднат последните тематики от образователните стратегии.

Временно са спрени всички групови действия на учебните заведения, а тези 5 дни, които те имат за екскурзии и зелени учебни заведения, били вид за удължение на образователните часове.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР