Общата цена на коледната украса, плюс концерт и откриването ѝ

...
Общата цена на коледната украса, плюс концерт и откриването ѝ
Коментари Харесай

Махнаха златната арка пред храм-паметника Св. Александър Невски

Общата цена на коледната декорация, плюс концерт и откриването ѝ на най-новата пешеходна зона на столицата - пред храм-паметника " Свети Александър Невски ", е 50 хиляди лв..

Тази заран София е с една декорация по-малко за Коледните празниц - късно нощес бяха отстранени поредицата от коледни арки, които Столична община назова " Светлината в нас ", съобщи.

Дизайнът на златната арка е дело на екип от градски актьори, оповестени във фейсбук събитието за начало на акцията.

Въпреки вълната от подигравателни мнения в обществените мрежи по отношение на арките, мненията на столичани за слагането и премахването им не са единомислещи:

" Много несериозно просто, следващо разходване на пари. Градът не е изглеждал в никакъв случай по-грозно преди празниците. Никакви украси, виждате сами, безусловно безсрамие ".

" Да ви кажа откровено, на мен ми харесваше. Нещо по-различно, хубаво, за какво постоянно хубавото го унищожаваме, а неприятното да пристигна - за какво? Просто аз се удивлявам ".

От Столична община обясниха през вчерашния ден, че първичният план за наличието на арките е бил да привлекат внимание и по живописен метод да подчертаят новостта - пешеходната зона и осветения храм.

Снимка: Facebook страницата " Забелязано в София " / Ichi Belova

И оповестиха, че през януари Столичната община ще провежда отворена експертна полемика, в която да проучва опита и противоположната връзка и да направи правила за дълготрайното прилагане и развиване на площада от жители и туристи. Тогава ще се обсъдят най-хубавите практики и ще бъдат препоръчани промени в реда по организирането на събития, с цел да може София и нейните начинания да дават отговор на най-високите стандарти.

Снимка: Facebook страницата " Забелязано в София " / Ichi Belova

Междувременно, откакто златните арки бяха отстранени, будни жители откриха нов проблем на новообявената пешеходна зона - разрушената настилка.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР