Общата охрана на границите на Европейския съюз е изключително важна

...
Общата охрана на границите на Европейския съюз е изключително важна
Коментари Харесай

Ще се боря за българските производители

Общата защита на границите на Европейския съюз е извънредно значима за България, споделя Илия Лазаров
Главният секретар на Съюз на демократичните сили Илия Лазаров е № 17 в листата на ГЕРБ-СДС за евроизборите на 26 май. Както самичък сподели - " с цел да бута тима напред ". Лазаров е приключил интернационално право и интернационалните връзки и Киевския държавен университет. Стипендиант е на НАТО с изследователска стипендия. Той бе шеф на кабинета на президента Петър Стоянов. От 2002 година до 2015 година се занимава с частния бизнес. В момента е член на съвета на шефовете на Национална компания „ Индустриални зони ЕАД “

- Г-н Лазаров, кои от целите на България ще отстоявате в Европейския парламент?
- Всеки един български народен представител, без значение от коя политическа мощ е, наложително би трябвало да пази ползите на българските производители, да основава по-благоприятни условия, тъй че те да бъдат по- конкурентни на европейския и извъневропейския пазар. Задължително би трябвало да се борим за унищожаване на двойните стандарти. Типичен образец за това е пакетът „ Макрон “.
- Кои ще са вашите персонални дела в Европейския парламент?
- Не единствено моя значима идея за България е интеграцията на Западните Балкани в Европейския съюз. Това ще способства за по-голям стопански разцвет за района и най-много за България. Също по този начин, от голяма важност е и по-голямата интеграция на външната политика на Европейски Съюз, както и на общата отбранителна политика. Общата защита на границите на Европейския съюз е извънредно значима за България.
- Как ще се борите против Европа на разнообразни скорости?
- В рамките на ЕНП има консенсус по това, че всички страни в Европейския съюз би трябвало да се развиват стопански и политически в естетика. Това автоматически отхвърля концепцията на Макрон за Европа на разнообразни скорости. Тя е присъща за ляво-либерални обединения, към които се числят Демократична България и други сходни.
- Каква акция ще водите против двойните стандарти?
- Участвайки интензивно в групата на ЕНП в Европейския парламент, която е най-голяма и има консенсус по този въпрос. Важно е да се изработят европейски регулации, които да не разрешават едни и същи артикули да се оферират с друго качество в разнообразни страни.
- Кое е вашето най-силно качество, поради което ви предложиха в евролистата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили?
- Аз съм екипен състезател и считам, че единствено обединявайки напъните на всички наши представители в ЕНП може да реализираме по-добри резултати. Имам богат интернационален опит и притежавам 5 езика.
- Какво вършиме през свободното си време и по какъв начин разпускате след напрегнати моменти?
- Най-добре разпущам в компанията на другари и най-много на моето семейство. Обичам да играя табла.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР