Общата инфлация в САЩ се е забавила до 3,1 на

...
Общата инфлация в САЩ се е забавила до 3,1 на
Коментари Харесай

Инфлацията в САЩ през януари се забавя с по-малко от очакваното

Общата инфлация в Съединени американски щати се е забавила до 3,1 на 100 през януари, което е по-малко от предстоящото и слага под въпрос очакванията на пазарите Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати да стартира да понижава лихвите през май, осведоми в. " Файненшъл таймс ", представени от Българска телеграфна агенция.

Индексът на потребителските цени е повишен с 0,3 на 100 на месечна база, което е над растежа с 0,2 на 100 през предходния месец, се показва в оповестените през днешния ден данни на министерството на труда, представени от Асошиейтед прес. Спрямо миналата година цените са се повишили с 3,1 на 100.

Това е по-малко от записаните 3,4 на 100 през декември и е много под пика на инфлацията от 9,1 на 100 в средата на 2022 година Най-новите данни остават над задачата на УФР за 2 на 100 и на фона на все по-голямото напражение измежду американското общество, като инфлацията се трансформира във все по-ключова тематика за преизбирането на президента Джо Байдън.

Като се изключат неуверените цени на питателните артикули и силата, по този начин наречената съществена инфлация се е покачила с 0,4 на 100 предишния месец, което е напредък по отношение на 0,3 на 100 през декември и 3,9 на 100 през последните 12 месеца.

Смесените данни, оповестени през днешния ден, могат да създадат още по-предпазливи високопоставените лица в УФР, които обявиха, че са задоволени от хода на спадането на инфлацията, само че желаят да видят спомагателни доказателства, с цел да се уверят, че тя се връща стабилно към заложената цел.

Повечето икономисти считат, че централната банка ще изчака до май или юни, с цел да стартира да смъква главния лихвен % от 22-годишния му най-много.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР