Общата численост на служителите в администрациите от системата на МОСВ

...
Общата численост на служителите в администрациите от системата на МОСВ
Коментари Харесай

Намаляват броя на служителите в Министерството на околната среда и водите

Общата бройка на чиновниците в администрациите от системата на Министерство на околната среда и водите се понижава с 9 бройки в централната администрация и с 15 бройки във второстепенните разпоредители с бюджет. Промяната става посредством признатите от държавното управление промени в Устройствения устав на Министерството на околната среда и водите, в Устройствения устав на Изпълнителната организация по околна среда, както в Постановление на Министерски съвет № 208/2017 година Това реши през днешния ден Министерският съвет.

С измененията се осъществя провежданата целенасочена политика на Министерския съвет за обзор и оптимизация на числеността на администрациите за определяне на оптималната бройка на личния състав, нужен за обезпечаването на ефикасна и ефикасна работа на институциите.

Извън политиката на Министерския съвет за оптимизацията на администрацията, по отношение на осъществяване на Програма „ Опазване на околната среда и климатичните промени “ по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, по която Министерство на околната среда и водите е програмен оператор, се обезпечават 3 бройки до крайният период за осъществяване на програмата. Средствата ще бъдат покрити напълно от бюджета на програмата и няма да бъде обиден държавният бюджет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР