Обща стачка и нови протести парализираха Хонконг. Освен искането за

...
Обща стачка и нови протести парализираха Хонконг. Освен искането за
Коментари Харесай

Обща стачка и нови протести в Хонконг

Обща стачка и нови митинги сковаха Хонконг. Освен настояването за евакуиране на противоречив законопроект, опозицията към този момент упорства за следствие на изказванията за полицейско принуждение, освобождение на арестувани и оставка на ръководителката на самостоятелната администрация Кари Лам.

Десетки хиляди стачкуващи извършиха обществени места в Хонконг. Блокирано беше придвижването по няколко линии на метрото. Много търговски обекти в центъра на града не отвориха. На летището бяха анулирани 230 полета.

В деветата седмица от началото на митингите полицията регистрира, че е изстреляла 1000 гранати със сълзотворен газ и 160 гумени патрона и е направила 420 ареста.

Демонстрантите се научиха да потушават газови гранати и да употребяват подръчни средства в стълкновения с полицията.

Във всеобщия безпорядък на някои места се стигна до подиуми на принуждение сред протестиращи и недоволни жители. Лидерът на Хонконг насочи следващото предизвестие, само че без да предложи излаз от рецесията.

Кари Лам, началник на самостоятелната администрация: Тези разстройства подкопават закона и реда в Хонконг. Те тласкат града, който всички обичаме, на ръба на доста рискова обстановка.
Според мнозина таман Кари Лам е виновна за създалата се обстановка. Така мислят и чиновници на хонконгския Дисниленд, които се включиха в стачката. Ръководителката на китайския самостоятелен регион отхвърля да подаде оставка.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР