Обща декларация в защита на семейството е подписал българския президент

...
Обща декларация в защита на семейството е подписал българския президент
Коментари Харесай

Румен Радев ще брани семейството заедно с Вучич и Унгария

Обща декларация в отбрана на фамилията е подписал българския президент Румен Радев дружно със сръбския държавен глава Александър Вучич и унгарската президентка Каталин Новак.

Тримата са се оповестили за  " мрежата на другарски настроените към фамилиите президенти ", излиза наяве от декларацията, .
 
Каталин Новак е някогашен министър на фамилията в държавните управления на Виктор Орбан в Унгария, а през 2022 година тя стана президент с поддръжката на властническия маджарски министър-председател. 

Срещу Александър Вучич и неговите изборни операции в Сърбия сега текат големи митинги.

Освен Радев, Вучич и Новак няма данни към мрежата на президентите, които поддържат фамилията да са се присъдинили други държавни глави. Документът е оповестен на унгарски и британски език на уеб страницата на двореца Шандор.

Ето го цялостния текст на декларацията:

" По този мотив ние издигаме глас за смисъла на фамилиите в днешния свят. Убедени сме, че фамилиите са основата на нашето общество, източникът на нашите полезности и силата на нашите народи. Семейството обезпечава поддръжка, упътвания и обич и образува нашия темперамент и еднаквост. Семейството е и най-хубавата среда за развъждане на деца, които дефинират пътищата на нашите народи и оформят бъдещето на нашето земно кълбо. Силните фамилии подсигуряват културата на отговорност, която способства за устойчивостта и понижава заканите от изменението на климата.

Вярваме, че фамилиите заслужават отбрана, помощ и самопризнание от страна на страните и обществата. Ето за какво ние твърдо поддържаме политики, които предизвикват благосъстоянието на фамилиите и укрепват фамилното доближаване, обезпечават удобна среда за основаване на фамилии, дават опция на дамите да се стремят както като майки, по този начин и като експерти, подкрепят нуждаещите се и обезпечават несъмнено бъдеще за децата.

Насърчаваме нашите жители през тази година да продължат да се грижат за фамилията като най-важната институция в нашите общества и да подават ръка на нуждаещите се. Нека създадем смяна за нашите фамилии, а оттова и за нашите страни. "

" Пожелаваме ви мир, благополучие, здраве и щастлива Нова година от нашето семейство за вашето ", написа още в декларацията.

Не излиза наяве дали взаимната декларация на Радев със Сърбия и Унгария е съгласувана с държавното управление и Народното събрание. От пресцентъра на президента лиспва информация за тази самодейност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР